Hírek

2016.04.06. 19:40

250 millió forintot nyertek tehetséggondozásra

A Dunaújvárosi Egyetem és a középiskolák kapcsolata volt a témaköre az egyetem rektori tárgyalójában tartott találkozónak.

Balla Tibor

A találkozóra meghívást kaptak Dunaújváros középfokú oktatási intézményeinek igazgatói, beleértve természetesen a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumot is. A kezdeményezés fontosságát mutatja, hogy a megnyitóbeszédet dr. habil András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora tartotta, de jelen volt a tudományos és kutatási rektorhelyettes, dr. Palotás Béla PhD, CSc. is.Dr. András István megnyitóbeszédében elmondta, már három éve működik a Hallgatói Sikerességet Támogató Projekt, a HASIT, amivel a felsőoktatásban úttörőnek számítanak. Bejelentette, hogy a Magyar Rektori Konferencia elnöksége őt bízta meg, hogy vezesse azt a munkacsoportot, amely a hallgató lemorzsolódást vizsgálja a felsőoktatásban, másrészt, hogy a Struktúraátalakítási Alapból nyertek 250 millió forintot tehetséggondozásra.

Ez a 250 millió forint lehetőséget biztosít arra, hogy két új témában induljanak el - mondta dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora. Egyrészt, hogy megvizsgálják a közoktatásban, különösen a szakképzésben a lemorzsolódás helyzetét, amire egy külön projektet hoznak létre, amiben a Szakképzési Centrum partnerségét várják. A másik, amire lehetőséget biztosít ez a jelentős forrás, hogy megtízszerezzék a lehetőségeiket saját tehetséggondozásukra. Mindazok, akik részt vesznek a Tudományos Diákköri munkában, a szakkollégiumokban, megkapják a lehetőséget, hogy mentoraikkal együtt fórumokra eljussanak, a forrásokhoz hozzájussanak.

A délelőtt folyamán Melkovics János Tehetséggondozási Munkacsoport vezető bemutatta az egyetem tehetséggondozó csoportját, szakkollégiumi rendszerét, majd dr. Horváth Miklós műszaki intézetigazgató összefoglalta a Bánki Projekt egyetemi tapasztalatait, míg Müller Attila, a Bánki igazgatóhelyettese az iskola részéről. Dósáné Pap Györgyi TDT titkár ismertette a kínált programokat, majd a Campus túra keretében laborokat látogattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!