Hírek

2013.03.19. 18:59

Egyeztetések Lőrinci Hengerműről

Dunaújváros - Folytatódtak a megbeszélések kedden a vasműben a dunaújvárosi céghez tartozó Lőrinci Hengermű bezárásával kapcsolatban.

Pekarek János

Borbély Zoltán, a Dunaferr üzemi tanácsának elnöke lapunknak azt mondta: a cégvezetéssel folyó egyeztetések célja, hogy minél több embernek tudjanak munkát kínálni a dunaújvárosi vasműben. Megpróbálnak rendezni olyan kérdéseket, mint például, hogy mi legyen a tanulmányi szerződéssel, vagy lakáshitellel rendelkezők sorsa, vagy hogy mi legyen a telefonos flottaszerződésekkel. Borbély Zoltán hozzátette: a jogszabályok értelmében a leépítési folyamat során várhatóan május végétől megkezdődhetnek az egyéni elbeszélgetések minden egyes lőrinci dolgozóval. Azok, akik nem fogadják el a dunaújvárosi munkát a lakás vagy utazás miatt, bekerülnek a foglalkoztatási alapítványba, átképzés céljából, vagy kérik a végkielégítésüket.

Dr. Mezőközy András, az ISD Dunaferr szóvivője lapunknak úgy nyilatkozott: folytatódtak a konzultációk kedden az érdekvédőkkel a jogszabályoknak megfelelő módon., Ezek többnyire már csak technikai egyeztetések, arról szólnak, hogyan folytatódjon tovább a már hivatalosan bejelentett csoportos létszámleépítés, a megállapodott ütemterv alapján. A százéves Lőrinci Hengermű bezárásáról tavaly ősszel beszéltek először az ISD Dunaferr Zrt. vezetői. A durvalemezhengerműben 251 ember dolgozott, a munkát már tavaly decemberben leállították, azóta a személyzet állásidőn volt. A durvalemezeket Lengyelországban gyártja az ISD.

Címkék#vasmű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!