Hírek

2017.01.17. 14:27

Egyeztették az idei terveket

Mezőfalva - Nem az első alkalom, hogy Mezőfalván megbeszélik a közös ügyeket. Az új év új feladatokat és terveket is hozott, melyhez fontos a civilek véleménye.

Horváth László

Ezt a szemléletet tartják követendőnek a mezőfalvi önkormányzatnál is, mikor összehívják a szervezetek vezetőit az év eleji közös tanácskozásra. Az idei programindító megbeszélésre már január 16-án, hétfőn sort kerítettek.

Első napirendi pontban a település rendezési tervéhez várták a klubok, egyesületek ötleteit. Hol, milyen közösségi igény merülhet fel a lakosság életének jobbá, komfortosabbá tételéhez? Márok Csaba polgármester a várható fejlesztési, pályázati irányokról is tájékoztatta a megjelenteket. Az elmondottak egyik kiemelkedő története, hogy belátható időn belül megvalósulni látszanak a Velinszky utca végén létesítendő buszmegállók, melyhez a civilek támogatását is kérte Mezőfalva polgármestere.

Az éves programok sorában népszerűk a népi hagyományőrző rendezvények, mint például a téltemetés

A második napirendben a község éves kulturális programtervét egyeztették a kerekasztal mellett helyet foglalók.

A kiadott ismertetőből megtudhattuk, mintegy félszáz program került a civil egyeztető fórum elé, aminek időpontjait és egyéb részleteit másfél órán keresztül pontosították a résztvevők. Többek között az idén is lesznek népi hagyományápoló rendezvények, megemlékezések a nemzeti ünnepeink alkalmával, sport, kulturális, nemzetiségi események, valamint számos különleges program, melyekről folyamatosan tájékoztatják a lakosságot.

Kedvcsinálónak elsőként ajánljuk a Fülemüle című színpadi játékot az előszállási amatőr társulat előadásában. A vidám műfaj kedvelőit január 24-én 17 órára várják a Kiss Kálmán Művelődési Házba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!