Hírek

2013.12.18. 20:50

Egyhangúlag szavaztak Varga Ernőre

Ünnepi közgyűlést tartott a napokban a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség, amely egyben elnökségi tisztújítás is volt. A vezetőségbe két dunaújvárosi szakember került be, Varga Ernőt elnökké, Udvardi Sándort az egyik alelnökké választották.

Gallai Péter

A székesfehérvári összejövetelen a szervezet leköszönő elnöke, Mihály János nyugalmazott tűzoltó ezredes – akit örökös elnökké választottak – beszámolót tartott az elmúlt öt évről. Kiemelte, hogy az önkéntesek nagy létszámban nyújtottak jelentős segítséget, az embereknek és a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknek az idei év két legnagyobb veszélyhelyzeténél, a márciusi hóviharnál és a júniusi árhullámnál. Az értékelt időszakban ötszáznegyvenöten végezték el a tűzoltó alaptanfolyamot. Viszont hiány mutatkozik a tűzoltás vezetésére jogosult állomány létszámában, ezzel a kérdéssel mindenképpen foglalkoznia kell a következő vezetőségnek.

– Minden társadalmi szervezetnek, így az önkéntes tűzoltóságoknak is elsőrendű feladata, hogy tartalmas, hasznos, emberi értékekre nevelő feladatokat adjon a fiataloknak. Fejérben jelenleg háromszázkilenc ifjúsági tűzoltó van, az ő létszámukat mindenképpen növelni kell. Természetesen az emberi oldal mellett nélkülözhetetlen, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő technikai eszközök. Az egyesület tagja az elszántságát, az akaratát, a szabadidejét adja, az anyagi lehetőséget a helyi és állami szervezeteknek kell biztosítania, hiszen az ő tevékenységük nem öncélú, a közösség érdekében vállalnak számtalan, nem ritkán veszélyes feladatot magukra – fogalmazott a leköszönő elnök.

Az új megyei elnöknek, Varga Ernőnek (balra) gratulálnak megválasztásához a megjelentek (Fotó: FMKFI)

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője, Magosi Lajos tűzoltó ezredes elismerő szavakkal köszönte meg az vezetőség munkáját. A beszámolóban elhangzottakra reagálva kitért arra, hogy az önkéntes tűzoltó mozgalom finanszírozása kedvező irányba indult el. A jövő a kisebb eseményeknél önálló beavatkozásra képes egyesületek felé mutat.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, az MTSZ elnöke: – Az önkéntes egyesület összetartást sugároz és közösségformáló ereje nélkülözhetetlen egy településen.

Az esemény zárásaként megtörtént a szavazás, eszerint a következő öt évben Varga Ernő tűzoltó alezredes, főtanácsos, korábbi újvárosi tűzoltóparancsnok, a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja lesz az elnök. Az egyik alelnök pedig Udvardi Sándor, a papírgyári tűzoltóság vezető.

Varga Ernő a döntéssel kapcsolatban elmondta: – A közgyűlésen kiderült, egyedüliként rám szavazhatnak, nem volt más jelölt a posztra. A megyében negyvenegy tagszervezetünk van. a közgyűlésen huszonnégyen képviseltették magukat, ebből huszonhárom voksot kaptam. Örülök a megtisztelő feladatnak, a következő időszakban összefoglalva az alábbi három fő feladatunk lesz: ifjúságnevelés, versenyeztetés és hagyományőrzés – tette hozzá Varga Ernő, aki jelenleg a megyei katasztrófavédelem főügyeleti osztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!