Hírek

2015.09.02. 13:00

A rácalmási önkormányzat sokat tesz a város iskolájáért

Rácalmás – A Jankovich iskola diákjai számára minden tanévkezdés tartogat meglepetéseket. Fejlesztés nyáridőben és ősszel.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzat minden nyáron áldoz a település általános iskolájára, a Jankovichra. Tavaly például a főépület bejárati portálját cserélték ki korszerűre, felújították a lépcsőt, a földszinti mosdókat.A program folytatódott a mögöttünk hagyott nyáron is. Szerda reggel három szépen felújított tantermet vehettek birtokba a nebulók, ahol felcsiszolták a kopott padozatot, valamint új bútorokat (állítható asztalokat és kényelmes székeket) és új táblát is vásároltak. Informatikai fejlesztés is lesz.

Pálné Judit ül a tanári szobában, ahol az önkormányzat kicseréltette a rége elkorhadt, balesetveszélyes ablakot újra, korszerűre. Márta István tanár úrral közösen veszi szemügyre fotós kollégánk az iskola új kazánjait, amelyeket a tavasszal építettek be

Rácalmás önkormányzatának hétmillió forintos hozzájárulásával megújult a Jankovich Miklós Általános Iskola főépületének néhány tanterme. Negyven állítható magasságú asztalt, nyolcvan tanulói széket és két tantermi táblát tudott az iskola vásárolni 2,3 millió forintért, valamint három tanterem kopott parkettáját csiszolták fel és lakkozták le a vakáció alatt. A balesetveszélyes, elöregedett ablakok cseréje is 3,5 millió forintba került. Ha ehhez hozzávesszük a tavaszi szünetben kilenc millió forintért kiépített korszerű gázkazánrendszert is, akkor bátran állíthatjuk, hogy Rácalmás önkormányzata nem hagyta magára iskoláját, továbbra is magáénak érzi azt.

Az iskola vezetői maguk is tesznek azért, hogy fejlődjön az intézmény, és még színvonalasabb körülményeket teremthessenek a diákoknak. Állami pályázaton informatikai eszközöket nyertek, amelyek Kiss József igazgatói információi szerint novemberben, decemberben érkeznek Rácalmásra. Összesen nyolc tantermet tudnak digitális táblákkal felszerelni, valamint a meglévő mellé birtokba vehetik majd a második informatika tantermüket is. A laptopok, digitális táblák, projektorok együttes értéke meghaladja a 15 millió forintot.

Az eszközfejlesztéseken kívül a tantestületben is változásokat hozott az új tanév. Az alsós napköziben köszönthetik a pedagógustársak és a tanulók Bécs Krisztinát és Nagy Tamást. Felső tagozaton a rajz- és művészetoktatásba száll be Dancs Esztella. A kitüntetett pedagógus, Győrfiné Nagy Eszter nyugdíjba vonulásával a magyar és angol szakot megbontották. A magyar tantárgy egyik tanára Várnai Eszter lesz, míg az angolosok táborát Farkas Csaba erősíti majd, az igazgató reményei szerint. Az első osztályosok tanítója Enyediné Keiber Nikolett és a másik kitüntetett pedagógus, Füléné Pedrusza Katalin. Az ötödikesek osztályfőnökei: Sós Judit és Márta István. A katolikus hittanórákat a település új plébánosa, Szemere János tartja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!