Hírek

2014.06.17. 17:40

Egyirányúsítanák a Tanács utcát

A belvárosi rekonstrukció miatta forgalomtechnikai és szervezési kérdésekben minden délután egyeztet a DV N Kft. vezetője a rendőrkapitánnyal és a polgármesterrel.

Körmendi Erzsébet

A Tanács utca egyirányú lesz, mert megnőtt ott a forgalom. A tiltás ellenére parkolnak a bal oldalon

A műveletirányítók legutóbbi megbeszélésükön abban maradtak, hogy egyirányúsítani kellene a városháza mögötti Tanács utcát, mert akkor a Római körúton lakók könnyebben eljutnak a Duna-partra, azon keresztül pedig a belvárosba, a Vasmű útra. A kétirányú forgalom azért sem indokolt, mert az utca másik végén, az úgynevezett új Vasmű úti oldalon úgysem lehet a belváros felé, balra kanyarodni, mert a körforgalmi csomópont építése miatt azt a területet teljesen elzárták a forgalom elől.

A Tanács utcában a biztonságos kétirányú forgalom fenn tartása miatt a baloldali parkolást megszüntették. Az úgynevezett új Vasmű úti részről (vagyis a Római felől) megtiltották a belváros felé a közlekedést. A közszolgálati járműveknek a terelő táblákat kell figyelniük, mert rájuk más szabályok vonatkoznak a beruházás területén.

Az Erkel kertből az autósok továbbra is kihajthatnak a Római városrész, Tanács utca irányába. Vasmű út Apáczai Cs. János utca a kereszteződésből visszaterelik a járműveket az Aranyvölgyi útra szintén a körforgalmi csomópont építési területét lehet ilyen formán kikerülni.

A DVCSH szakemberei hétfő óta cserélik a távhővezetéket az irodaháznál. A négysávos Vasmű út KMI felőli három sávjában dolgoznak, egy maradt járható. Várhatóan jövő héten költöznek át az út másik oldalára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!