Hírek

2016.01.22. 15:35

Egynapos kirándulást is kapnak „ajándékként” a hónap legjobb diákjai

Dunaújváros – Cserna Gábor polgármester köszöntötte és jutalmazta a „A hónap diákja” oklevéllel azokat a dunaújvárosi általános is középiskolásokat, akik októberben és novemberben a legeredményesebbek, legügyesebbek voltak. Most az októberi nyerteseket közöljük.

Körmendi Erzsébet

Az Arany általános iskola négy tanulója, Bárdi Boróka, Czeiner Fanni, Czimmermann Bálint és Nyári Dorottya a mesevetélkedőn elért kiváló eredményéért vehette át „A hónap diákja” oklevelet a múlt év októberében jelölt tanulók közül.

A Bánki középiskola négyese – Ármos Tamás, bóna Máté, Györki Gergő és Muncan Arlen – megnyerte a Honvédelmi Kötelék haditorna megyei viadalát.

A Dózsa iskola eTwinning projekt csapatát is jutalmazta a polgármester. A gárda első helyezést ért el az országos versenyen. Tagjai: Boldis Csenge, Kovács Dóra, Magyar Zsófia, Simon Kornélia, Zsákovics Dóra.

Oláh Noémi, a Gárdonyi Géza iskola tanulója nagyon ügyes: tagja az országos bajnok lábtoll-labda csapatnak.

Tercsi Barbara a Móra Ferenc iskola tanulója a helyesírási versenyen elért első helyezéssel is kiérdemelte „A hónap diákja” elismerést.

Princz Nikolettnek, a Petőfi Sándor iskola tanulójának kiváló a tanulmányi eredménye, és a közösségi munka terén is remekel.

Kővári Zoltán, valamint Raff Roland a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola tanulója az integrált sor- és váltóversenyen első helyezést elért csapat tagja.

Jakab Noémi, a Vasvári Pál iskola tanulója a Tornász Ifjúsági Egyéni Országos Bajnokságon kimagasló eredményeket ért el.

Az oklevelek átadása után Friedrichné Pethő Ilona, a polgármester kabinetvezetője szoltált örömhírrel a diákoknak, amikor felolvasta Őszi Attila, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum vezetője levelét. Elismeréssel szólt a kezdeményezésről, amelynek köszönhetően városunk polgármestere elismeri a kiemelkedőt alkotókat, akik példát mutatnak diáktársaiknak, a fiataloknak. Ehhez csatlakozott Őszi Attila, aki felajánlotta, a nyertesek ingyenesen igénybe vehetik a centrum autóbuszát egynapos kirándulásra. Ám egyetlen buszon nem férnek el a nyertesek, ezért Cserna Gábor csatlakozott a felajánláshoz, hogy igazság legyen: a város is a diákok rendelkezésére bocsát egy buszt, így mindenki részt vehet a kiránduláson, ahol – mint megtudtuk – korcsoportonként szerveznek érdekes programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!