Hírek

2013.10.01. 15:35

Világnap ide vagy oda: aligha múlik el tanítási nap éneklés vagy zenélés nélkül

Dunaújváros - Nem hallgatott a hallgatóság: a Zene Világnapján azonban ez több mint megbocsátható magatartás...

Pekarek János

A Béke-városrészi Arany János Általános Iskolában az intézmény egyik szárnyában működő Wesley de Capo Művészeti Iskolával közösen rendeztek koncertet kedden délelőtt az intézmény tornacsarnokában.

Nehéz is lett volna különválasztani a két iskolát, hiszen az egyébként rajztagozatos suliként ismert Arany tanulói közül sokan úgynevezett különórára a Wesley-be járnak.

A Zene Világnapi koncert több részből állt. Előbb Suha Laura és Kun Linetta zongorázott, majd a művészeti iskola diákjaiból alakult alkalmi kórus énekelt egy népdalcsokrot.

A nap eseménye volt az Arany iskola pedagógusaiból alakult tizenhárom tagú énekkar fellépése: ők még soha nem szerepeltek a nyilvánosság előtt együtt. Karmesterük is az iskola tanárai közül került ki: Kőszeginé Csontos Éva.

A közös koncert alighanem legszebb pillanata azonban az lehetett, amikor a művészeti iskola kórusának éneklésébe az általános iskola hallgató diákjai is bekapcsolódtak: azaz nem hallgattak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!