Hírek

2014.04.21. 14:15

Felújított retró kerékpárokkal is túrázhatott, aki akart

Perkáta - Sokan összegyűltek szombaton a kastély kertben, hogy a kerékpározáson és a húsvéti kézműves programokban részt vegyenek közösen.

Bogó Anikó

Perkáta nagyszabású húsvéti rendezvényének részeként az iskola előtt Hegedűs Gabriella igazgatóhelyettes kerékpáros ügyességi versenyt szervezett az iskolás gyermekeknek, akik nagyon jól érezték magukat. A legügyesebbek különböző kerékpáros kiegészítőket nyertek. A kastélynál tojásfújás, tojásfestés, papírtojás készítés volt a fő program, a kisebbek színezhettek, festhettek. Az arcfestés nagyon népszerű volt, a gyermekek türelmesen várták sorukat. Közben a húsvéti nyuszik is megérkeztek, a gyerekek szeretettel simogattak a kis prémeseket.

A húsvéti programnak karitatív jellege is volt: a szervezők jó állapotban lévő játékokat gyűjtöttek az óvodás gyermekeknek. Várakozáson felül sikerült az akció, sok értékes adománnyal gyarapodott az óvoda játékparkja.

A kerékpárosok izgatottan várták, mikor is indul útnak a csapat a retró biciklikkel. Többen érkeztek saját kétkerekűvel, de a régiséggyűjtők egyletének tagjai szívesen adták kölcsön gyűjteményükből a használaton kívüli darabokat, kipróbálásra A településen többen az utcán állva figyelték a kerekezőket, kívántak boldog húsvétot, a csengető kerékpárosoknak.

Klózer Kitti a régiséggyűjtők egyik oszlopos tagja elmondta: idén ez az első kerékpáros programja az egyletnek, de sok mindent terveznek. Hozzátette a túra után:

- Ma egy falukört mentünk, körülbelül hét kilóméteres volt a táv. A programra a régiséggyűjtők huszonöt retró kerékpárt hoztak üzemképes állapotba, raktak rendbe. Részben ezekkel indulunk majd el Agárdra is, a Pünkösdi Old Motors Fesztiválra. Júniusban Tiszakécskére látogatunk egy fesztiválra, ahol ezekkel a régi kerékpárokkal képviseljük Perkátát.

Szarka Péter az egyesület elnöke elmondta, hogy egyre szélesebb körben igyekeznek régiségeket fellelni, kiállítani és azokat használni is:

- Idén a Parázs-Varázs Családi Hétvégére meghívott kiállítóként ellátogatunk. A dunaújvárosiaknak veterán motorokat, retró kerékpárokat és régi használati tárgyakat szeretnénk bemutatni. Az idén harmincnegyedszerre megrendezendő Veterán Kerékpárok Világtalálkozóján és Versenyén is részt veszünk júniusban kerékpárjainkkal, kiállítóként pedig Perkáta és térsége múltját, a régi falusi életet mutatjuk be. Továbbá Augusztus másodikán Perkátán egy Gasztronómiai Fesztivál lesz, amivel egyidőben megrendezzük második Kastélykerti Motoros Találkozónkat. A két program tökéletesen kiegészíti majd egymást, a motorosok is részt tudnak venni a gasztronómiai programokon és a fesztiválra érkezők gyönyörködhetnek motorjainkban. Szeptember hatodikán pedig megnyitjuk immáron ötödik nagy kiállításunkat a perkátai tornateremben, és környékén mely a mezőgazdaság köré fog épülni.

Kovács Tiborné óvodavezető is ellátogatott a rendezvényre, és megköszönte a régiséggyűjtőknek, adományozóknak a segítséget, az intézmény javára felajánlott értékes játékokat. A vezetőnő elmondta, nemrégiben a szülői munkaközösség aktív munkájának, támogatásának köszönhetően megújultak mindkét óvodában az udvari játékok. A faluüzemeltetés dolgozói és az óvodai csoportok rendbe rakták a fűszernövényes kertet, virágokat ültettek.Kovács Tiborné hangsúlyozta, hogy nagyon fontosak az ünnepek, az ilyen családi alkalmak, ahol a gyermek és a szülő is egyaránt jól érezheti magát.



Címkék#perkáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!