Hírek

2013.04.21. 16:53

Együtt nem maradhat

Április 11-i lapunkban Kisapostag képviselőtestületének önfeloszlatása mellett szavazók közül mondták el véleményüket ketten. Most a másik oldal képviselője szólal meg.

Pekarek János

1994-től kezdve tizenkét éven át volt helyi képviselő dr. Szabóné Potornai Márta, akit  2010-ben újra beválasztottak a község képviselő-testületébe. 

Az április 3-i ülésen  ő a feloszlás ellen szavazott. 

- Nem azért választottak meg minket, hogy egymással ellenkezzünk, hanem azért, hogy tisztesség, békesség, nyugalom legyen! - mondja Szabóné. - Az előző ciklusban vált ketté a falu, a polgármester pártján állókra és az ellenzékére, jellemzi a helyzetet.

Dr. Szabóné Potornai Márta régi  képviselő. Szerinte nem érdemelte meg az önfeloszlatást a község (Fotó: Vohlmann György)

- Reméltük, hogy a 2010-es választás majd megoldja a helyzetet, de nem így történt: a polgármestert újjáválasztották, ám a képviselők között többségbe kerültek a vele ellenzékben lévők - mondja Szabóné. - Rendszeresen leszavazták a polgármestert és a mellette álló képviselőket, köztük engem is, többnyire 4:3 arányban. Szinte mindig az történt, amit ők akartak. Ezért is lepett meg az a kezdeményezés, hogy oszlassuk fel a testületet. Hiába kértem őket, hogy mondjon le az, akinek ez nem tetszik, majd listáról bekerül az utód! Miért mondjon le az egész testület? Köztudott, hogy a csökkentett költségvetés nagy megpróbáltatást jelent a mi falunknak is, akkor miért adjunk ki plusz pénzt az időközi választásra, ami gyakorlatilag csak egy évre szól? 

Azt Szabóné sem vitatja, hogy (mint április 11-én megjelent cikkünkből is kitűnik, amelyben a feloszlatás mellett állók mondták el véleményüket) a most hivatalban lévő testületben is a polgármester személye volt az összetűzések kiindulópontja. Kritikusai szerint bár kétségtelen fejlődés várható a faluban (új óvoda és csatornahálózat épül), ennél sokkal többet lehetett volna elérni.  

- Többet lehetett volna elérni, ha egységes marad a testület, és nem mindig a korábbi idők dolgait nyomozták volna! - kontráz rá Szabóné. - Senkinek sem volt megtiltva, hogy figyelje a pályázatokat, behozza az ötleteket: bármit meg lehetett volna beszélni! Azonban az ellenzéki képviselők csak a hibákat keresték mindenben  jelenti ki a képviselő asszony. 

- De most már az egyik oldalnak mennie kell! Engem ez nagyon felháborít: nem ezt érdemlik az itt lakó emberek!




Időközi lesz 

Jogszerűnek találta a helyi képviselőtestület önfeloszlatását a Fejér Megyei Kormányhivatal: az erről szóló határozat éppen a mellékelt beszélgetés napján, április 18-án érkezett meg a község önkormányzatához. Ezért a határozat átvételétől  számított kilencven napon belül időközi választást kell kiírnia a helyi választási bizottságnak. Az időközi választáson polgármestert és hét képviselőt kell megválasztani. A választás időpontja nem ütközhet közérdekű eseménnyel. Várhatóan június utolsó napjaiban tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!