Hírek

2015.09.23. 18:33

Kutatók Éjszakája: az ingyenes előadások fő célja a szórakoztatva tanulás

Dunaújváros - Pénteken tizedik alkalommal rendezik meg a Kutatók Éjszakáját országszerte, amelyhez a Dunaújvárosi Főiskola is csatlakozott. Az érdeklődők bejuthatnak olyan helyekre, ahová külsős csak nagyon ritkán, például a campus laborjaiba.

Gallai Péter

Szeptember 25-én 15 és 22 óra között az előadások az intézmény egész területén zajlanak egyszerre, több teremben vagy laboratóriumban. Az egyes előadásokat, kísérleteket a Dunaújvárosi Főiskola kiválóságai, ismert és elismert szakemberek vezetik majd: többek között és a teljesség igénye nélkül: dr. Palotás Béla, dr. Pázmán Judit, dr. Horváth Miklós, dr. Kiss Endre, Burkus Ervin, dr. Balázs László, dr. Bacsa-Bán Anetta is várja alkalmi hallgatóit.

A Dunaújvárosi Főiskola mellett az ország több felsőoktatási intézménye is megnyitja tereit

A színes és érdekes előadásokon olyan témák kerülnek elő, mint a kémiai-fizikai kísérletek, hegesztés, mobilvezérelt robotok, vagy a média világa. Ezek során a látogatók akiknek nem szükséges előzetesen regisztrálniuk így beléphetnek a különböző laborokba, illetve az intézmény olyan részeire, ahová külsős csak a legritkább esetben.

A Kutatók Éjszakájának fő célja a szórakoztatva tanulás, az, hogy a látogatók megismerhessék azt: akár a legegyszerűbb használati tárgy készítése, valamint vizsgálata is lehet látványos, izgalmas és egyben tanulságos is.

Szeptember 26-án szombaton kezdődik a főiskola Nyitott Egyetem elnevezésű ingyenes kurzusa. A négy szombat során a résztvevők számos érdekes, gyakorlati bemutatókkal színesített, mindenki számára érthető

előadást hallgatnak a tudományok világából. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jelentkezési határidőt pénteken 12 óráig meghosszabbították. A jelentkezési lap letölthető a főiskola honlapjáról, amit a tanulmányi hivatalba személyesen, vagy elektronikusan a [email protected] címre kell visszajuttatni.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!