Hírek

2017.03.24. 18:25

Elbontották a mezőfalvi templom körüli állványzatot

Mezőfalva - Három oldalának renoválása már elkészült, a negyedikre még keresik a megoldást. Szépnek szép lenne, ha teljesen kész volna! Jótékonysági gyűjtésen gondolkodnak, hogy teljesen befejezhessék a templom felújítását.

Horváth László

Jelentős állomásához érkezett a mezőfalvi katolikus templom felújításának története. 2016 szeptemberében kezdődött a külső homlokzatot rendebhozó munka, amelynek során a torony és a főépület tetőszerkezetének aljáig három oldalról kijavítják, lefestik a falakat, valamint igazítanak a tetőcserepeken is.

Az akkori tervek szerint november közepére, október elejére elkészültek volna a szakemberek, de az időjárás okozta nehézségek miatt csak idén, 2017. március közepére, a munkák befejezésére tudták elbontani az állványt. Most három oldalról gyönyörű az épület.

Három oldalról már gyönyörű a mezőfalvi katolikus templom, a negyedikhez gyűjtenek majd Fotó: Horváth László

A folytatást illetően jó hír, hogy a hátralévő oldalon a falon futó villanyvezetékeket májusban leszereli a szolgáltató, és földbe helyezi azokat.

Az ígéretek szerint a befejezés egyik korlátja így már elhárult. Hogy a negyedik falfelület tatarozása milyen finanszírozással készül majd el, az viszont még bizonytalan. Márok Csaba polgármestertől és Kristofory Valter plébánostól kapott információ szerint jótékonysági gyűjtésen gondolkodnak, hogy teljesen befejezhessék a templom felújítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!