Hírek

2016.05.08. 16:30

Budapesten állt meg az eTourEurope mezőnye

Befutott Budapestre az eTourEurope elektromos autós túra mezőnyének egy része - köztük a Dunaújvárosi Egyetem csapata - a WestEnd Milleniumi Tetőkertjébe szombaton. Ott, egy Emobilitás kiállítás, családi nap és elektromos autó találkozó részeseivé váltak.

Balla Tibor

A látványos rendezvényen a szervezők felsorakoztattak különféle elektromos autókat, egy-, és kétkerekű elektromos járműveket, terepjárókat, sőt, még egy elektromos buszt is kiállítottak.

A Magyar Elektromobilitás Szövetség, és Dunaújvárosi Egyetem szervezésében, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter védnökségével zajló eseményen az állam képviseletében Nikoletti Antal helyettes államtitkár köszöntötte a versenyzőket. Beszédében kiemelte, hogy a kormány elkötelezte magát, hogy a régió vezető államává váljon az elektromobilitás területén. Ez persze nem korlátozódhat csupán a járművek és a töltőinfrastruktúra elterjedésének ösztönzésére. Reményét fejezte ki, hogy törekvésük révén nem csak a közlekedés válik tisztábbá, de számos új munka- és kutatóhely létesül.

Arnold Miklós pilóta egyezteti az utolsó etap tervét a Dunaújvárosi Egyetem rektorával

A társszervező Dunaújvárosi Egyetem részéről dr. habil András István köszöntötte a csapatot és a résztvevőket, aki kiemelte, hogy ez a sikeres rendezvény részükről ez egy nagy csapatmunka volt. Beszédében hangsúlyozta, az egyetem elkötelezett az európaiság mellett. Kijelentette, elkötelezettek a szemléletváltásban, hiszen az elektromobilitást már nem lehet megkerülni. Elkötelezettek az innovációban, a tudományos kutatásban, ami az elektromobilitással foglalkozik, szeretnének új megoldásokkal előállni.

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő kérdésünkre elmondta, a Dunaújvárosi Egyetem nagy lehetőséget kapott az Aacheni Egyetemmel kötött kutatásfejlesztési együttműködési megállapodással. Ő maga is hisz az elektromobilitásban, hiszen Magyarország településszerkezetét és struktúráját tekintve mindenképpen érdemes ebben gondolkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!