Hírek

2014.02.09. 15:50

Élelemmel segítenek

Dunaújváros - A Katolikus Karitász dunaújvárosi csoportja jóvoltából 194 dunaújvárosi család kapott hatalmas élelmiszerpakkot szombaton.

Körmendi Erzsébet

A Katolikus Karitász helyi tagjai 2007 óta, évente kétszer több száz kilogramm élelmiszert pakolnak le a kamionról, szortíroznak, szállítanak és osztanak szét a kevés pénzből élők, esetleg nélkülözők között. Pénteken újabb nagy élelmiszer adomány érkezett Dunaújvárosba. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal uniós forrásból élelmiszerprogramot bonyolít, amelyben az egyik szerződött partnere a Katolikus Karitász. A program lefedi az országot, Fejérben például a szállítást a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász vállalta. Az érintett településeken a helyi karitász csoportok önkéntesei osztják ki a csomagokat, szigorú szabályokat és elszámolást követve.

A dunaújvárosi karitász csoport kiterjesztette az élelmiszerosztást a saját nyilvántartásában szereplő rászoruló családokon kívülre is, bevonta a programba a helyi református és evangélikus egyházat, a mozgáskorlátozottak, valamint az epilepsziások egyesületét és a Magyar Mentőszolgálat Alapítványt. A nagyszabású akció jóvoltából a városban összesen 273 családból 551-en kaptak tartós élelmiszereket.

A pénteken érkezett két kamionnyi szállítmányból Dunaújvároson kívül jut Adonyba, Besnyőre, Pusztaszabolcsra, Szabadegyházára, Kulcsra, Perkátára, Nagyvenyimre és Sárosdra is. Venyimen például 34, Adonyban 221, Kulcson 106, Perkátán 665 családot örvendeztetnek meg élelmiszercsomaggal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!