Hírek

2013.08.12. 15:29

Életet ment, ha most elmegy vért adni!

Dunaújváros – Az OBI-ban lesz a legközelebbi véradás augusztus 15-én, csütörtökön délután három órától hatig. Nagyon várják az önkénteseket!

Körmendi Erzsébet

Feth Katalin, a Vöröskereszt helyi vezetője szépen kér mindenkit: adjanak vért, ha tehetik. Most nagy szükség van minden segítségre! A kórházi beavatkozásoknál nélkülözhetetlenek a vérkészítmények. Feth Katalin felhívja a figyelmet arra, hogy a következő véradási lehetőség augusztus 15-én, holnapután lesz az OBI-ban, 15 és 18 óra között várják az önkénteseket.

Herbert Ildikó, a Vöröskereszt önkéntese a város több pontján tett ki plakátot

Győrfi Éva, a Hamburger Hungária Kft. marketingese – aki a dunaújvárosi papírgyáraknál évente tartott véradások szervezője – a következő, nyomós érveket sorakoztatja fel:– Az egyetemi évek óta rendszeres véradó voltam, de más egészséges emberhez hasonlóan én sem hittem, hogy valaha is a „zacskó” másik oldalára kerülök. Harminc évesen azonban rákos megbetegedésem miatt óriásműtéteken kellett átesnem. A vér hiányáért akkor az életemmel fizethettem volna. Azóta – bár én magam egyelőre vért nem adhatok – minden lehetséges módon támogatom a véradó tevékenységet, mert tudom, hogy egy emberélet ára néha éppen csak kétszer félóra. De ezt az egyébként nevetségesen alacsony árat kizárólag az egészséges, véradáson megjelenő emberek tudták megfizetni az életemért. A mai napig hálás vagyok azért a kétszer félóráért, amelyet valakik éppen értem áldoztak.

– Hét éve állandó véradó és önkéntes segítő vagyok. Nemcsak év végén, hanem mindig gyűjtöm a rászorulóknak a bútort, ruhát. Szervezem a véradásokat, a hőségben is a város több pontjára tettem ki plakátot a csütörtöki OBI-s véradási napról, mert nagyon fontos, hogy sokan elmenjenek. Tényleg életet menthetnek! – nyomatékosítja a kérést Herbert Ildikó, a Vöröskereszt önkéntese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!