Hírek

2013.02.07. 18:21

Életet menthet a defibrillátor az uszodában

Dunaújváros - Defibrillátor vásárlására indított gyűjtési akciót az önkormányzat és a Fabó Éva Sportuszoda.

Körmendi Erzsébet

Szívinfarktus bármelyik pillanatban érheti az embert, akár munka közben, pihenéskor vagy sportolás, úszás alkalmával. A dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda vezetője, Selyem József  régi hiányosságot szeretne pótolni  egy életmentő defibrillátor készülék beszerzésével. A közgyűlés támogatta a javaslatot, és  az uszodával közösen gyűjtést indított.

A jóérzésű emberek támogatására, segítségére számít  az önkormányzat és az uszoda abban, hogy megvásárolhassák az életmentő készüléket, amely egymillió forintba kerül. A közgyűlés rendkívül fontosnak tartja a defibrillátor beszerzését, ezért számlát nyitott külön erre a célra. A számlaszám, amelyre az adományokat várják: 10400463-50526570-56851405.

A Fabó Éva Sportuszodának két mélyvizes medencéje van, és  évente kétszázezer ember látogatja a létesítményt. A nagy vendégkör, továbbá a forgalmas Béke tér közelsége is indokolja, hogy az intézményben legyen defibrillátor.

- A mentőállomástól kértünk tanácsot, így esett a választás Lifepk 1000 típusra, amely egy automatikus készülék - hangsúlyozza  Selyem József, az uszoda vezetője, majd hozzátette:  - A kezelése nem okoz gondot, fél óra alatt megtanulható. Az  egészségügyi személyzet  - az uszodamesterek is -, rendszeresen  részt vesznek elsősegély képzésben,  tisztában vannak az újraélesztés szabályaival. Bár ne kelljen használni soha a defibrillátort, biztonságérzetet adna a készülék léte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!