Hírek

2015.09.21. 17:53

Baleset a 6-os úton: életét vesztette az olajat szállító jármű sofőrje

Százhalombatta/Dunaújváros - Megsérült annak a 32 ezer liter nyersolajat szállító járműnek a tartálya, amely hétfő reggel árokba borult a 6-os főúton Százhalombattánál. A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt.

MTI

Csámpai Attila, a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy az első jelentésekkel szemben a 6-os főutat az M6-os autópályával összekötő úton felborult tartályautóból 200-300 liternyi olaj folyt ki az árokba, a környezetvédelmi hatóság szakemberei fogják megállapítani, hogy mennyire szennyeződött a környezet, illetve mi a teendő. A felborult tartálykocsi helyzetének stabilizálása után az érdi és a százhalombattai tűzoltók a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálatának irányításával megkezdték a nyersolaj átfejtését egy üres járműbe tette hozzá a szóvivő. Közölte, a balesetben meghalt sofőr holttestét azóta kiemelték a vezetőfülkéből, a műszaki mentés befejezéséig az utat lezárták. A 32 ezer liter nyersolajat szállító jármű tartálya megsérült, két-háromszáz liternyi olaj az útra, majd az árokba folyt, ezt azóta a környezetvédelmi hatóság szakemberei közömbösítették, nincs környezetszennyezési veszély - ismertette a szóvivő.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A felborult tartálykocsi helyzetének stabilizálása után az érdi és a százhalombattai tűzoltók a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálatának irányításával csaknem harmincezer liter nyersolajat fejtettek át egy üres járműbe.

Pillanatfelvételünk a baleset utáni percekből a 6-os úton

Dunaújváros határában tipikusnak mondható, a szakzsargon szerint úgynevezett ráfutásos baleset történt hétfőn délelőtt. Két személyautó volt részese az egyikük által sem kívánt egymásratalálásnak a 6. számú főút várost megkerülő szakaszán. Az egyetlen jó hír az volt, hogy személyi sérülés ezúttal nem történt. A forgalmat viszont a helyszínelés miatt jóidőre leállították váltakozó irányban, a járműveket a városi utakra terelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!