Hírek

2015.04.28. 09:44

Névadójukra, valamint tanáraikra emlékeztek a baracsi iskolások

Baracs - Két megemlékezést is tartottak az elmúlt hét végén a baracsi iskolások. Április 24-én, pénteken az az intézmény névadója, Széchenyi Zsigmond előtt tisztelegtek.

Horváth László

Az író, a nagy vadász halálának évfordulóján a baracsi diákok, szülők és tanárok fáklyás felvonulással, énekléssel tettek meg egy kört iskolájuk körül. Másnap ismét bensőséges ünnepség helyszíne volt az iskola. Délután két órakor az aulában a nevelők életfáját avatták. Németh Mihályné Ancika nyugdíjas pedagógus ötlete nyomán, Kelemen Marián Éva képzőművész tanár tervei alapján, helyi összefogással készült alkotással sok éven át követhető formában szeretnék megörökíteni az intézmény pedagógusainak nevét. A megnyitó beszédben elhangzott: azoknak a nevei kerültek fel a táblára, akik legalább egy-két évtizedes áldozatos munkát végeztek a tanintézmény falai között. A nemzet napszámosai csendesen, de mégis nagy alázattal tették, teszik a dolgukat. Szépen, lassan, napról, napra, tégláról, téglára építették a jövőnket, mint ahogy tette az emlékfa megálmodója Németh Mihályné a közel négy évtizedes pályafutása alatt hangoztatta Kohutné Tábori Nóra igazgató asszony. Az ötletadó nyugdíjas pedagógus aranydiplomájának jutalmát ajánlotta fel álmának megvalósulására, mely a szombati napon kapott ünnepélyes keretet. A lepel lehullása után az indíttatásról így nyilatkozott:

- Fontos volt számomra, hogy ne csak a tablókon legyenek feltüntetve a pedagógusok, hanem egyhelyen, átlátható formában kerüljenek megjelenítésre. Ezzel is emléket állítva a baracsi iskolában tevékenykedő tanárok, tanítók áldozatos munkájának.

Az életfa-avatás végén ötletadó, alkotók, kollégák pezsgővel koccintottak még ünnepélyesebbé téve a meghitt pillanatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!