Hírek

2015.02.25. 16:27

Életpálya-modell, fizetésemelésekkel

Dunaújváros – Csak jót mondott a tűzoltókról és a tűzoltóknak a megyei katasztrófavédelmi igazgató az évértékelőn.

Pekarek János

A tűzoltók munkájának színvonalát alapvetően meghatározza, hogy milyen elvárásokat támasztunk saját magunkkal szemben – jelentette ki Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az újvárosi tűzoltók évértékelőjén. Megjegyezte: a 2014-es eredmények ebből a szempontból is nagyon pozitív képet festenek ezekről az elvárásokról. A hivatásos tűzoltók munkáját megfelelőnek értékelte, hangsúlyozva, hogy komoly fegyelmi hibák, szakmai hiányosságok nem voltak, s ezért dicséret illeti a tűzoltókat.

Magosi Lajos ezredes, katasztrófavédelmi igazgató. Fotó: A. G.

Kitért az idei év feladataira is, mondván: ez nagyon érdekes év lesz! Már azért is, mert életbe lép a hivatásos tűzoltók életpálya-modellje, és megjelenik az új szolgálati törvény is. (A régi 1996-tól van életben.) Ezek lényege: július 1-től 30 százalékkal emelik meg a tűzoltók bérét, és 2019-ig további emelések lesznek, hogy addigra a mostani bérnél 50 százalékkal többet kapjanak a hivatásosok. Ezen kívül lesz lakástámogatás is, valamint élet-, baleset- és nyugdíjbiztosítási rendszer is a tűzoltóknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!