Hírek

2014.01.03. 16:30

Életünk megváltozó színhelyei (2. rész)

Dunaújváros - Szemrevételezzük, mi változott, illetve mi nem a város közhasznú látványában.

Pekarek János

Ha lassan is (hiszen lakóhelyéhez kötődő ember nem mondhat mást), de változik városunk. A változásokat számbavevő sorozatunk második részét olvashatják.

Ugyancsak látványos, a kórház új szárnyával összevethető építkezés zajlik a Vasmű út másik végén, a sportpálya mellett. Az egykori edzőpálya helyén idegen szóval szupermarketet építtet a területet megvásároló külföldi cég. Maga a pálya, azaz a stadion is megváltozik: információink szerint idén őszre befejezik az évtizede félbehagyott stadiont.

Örvendetes változás, bár az eddigiekkel ellenkező előjelű, hogy eltűnt az átjáró a műteremlakások épületéről.

A Vasmű úti új parkoló  (Fotó: Ady Géza)

A kis Vasmű út felett lévő, a kiállítási terem mögött található átjáró kritikus állapotban volt már, évek óta lezárták, mert az építkezéshez felhasznált anyagok minősége miatt statikailag megbízhatatlannak bizonyult. Többször is darabok szakadtak már le belőle, egy autós pert is nyert a város ellen, mivel kocsiját tönkretette egy méretes betondarab. Szerencsére nagyobb baj nem történt. Az átjáró helye nem túl szép, de legalább nyugodtan lehet már közlekedni arrafelé.

Pozitív változások zajlottak a Dózsa György úton is: az 1960-es években épült, s azóta is kívül-belül nagyjából változatlan Kék Duna áruházat szépen felújították, sőt átépítették. Nem csak látványosabb lett, hanem új helyiségekkel hasznosabb is.

Nem mindenki örült viszont annak, hogy (ugyancsak az elmúlt évben) újra megnyitották az átmenő autóforgalom előtt a Kallós Dezső utcát: így valamelyest csökkent a terhelés a Szórád Márton úton (természetszerűleg a Kallós utcában viszont nőtt), és a Béke tér felől nyugatra igyekvők kaptak egy egérutat.

Igazi, szép, lokálpatrióta történet volt, hogy a Partvédelmi Vállalat saját kezdeményezésére, saját anyagából és dolgozói szívből végzett munkájából madárlest, pecsenyesütő- és piknikező helyeket alakított ki a Duna-part egyik legszebb helyén, az öböl partján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!