Hírek

2014.12.18. 15:40

Átadták a Dunaújváros Egészségügyéért-díjat a közgyűlésen

Dunaújváros - Dr. Rombauer Edit, dr. Simon Zsuzsanna és Kassai Sándorné vette át a Dunaújváros Egészségügyéért-díjat a csütörtöki közgyűlés elején.

Körmendi Erzsébet

Dunaújváros Egészségügyéért-díjat vehetett át: dr. Simon Zsuzsanna házi gyermekorvos, dr. Rombauer Edit sebész-onkológus főorvos és Kassai Sándorné fogászati röntgen asszisztens

Dr. Rombauer Edit kimagasló színvonalon, nagy hozzáértéssel és odaadással végzett szakmai tevékenységét ismerte el a közgyűlés az egészségügyért-díjjal. A sebész-onkológus főorvos 1982-ben szerezte általános orvosi diplomáját a Semmelweis egyetemen, munkahelye azóta a Szent Pantaleon Kórház Sebészeti Osztálya. 1986-ban Általános sebészeti szakvizsgát tett, 2004-ben klinikai onkológiai szakképesítést szerzett 1994-ben adjunktusi, majd 2005-ben főorvosi kinevezést kapott. Negyedik éve a sebészeti osztály kinevezett osztályvezető főorvosa. A 83. Szent Pantaleon Emlékérmet 2010-ben vehette át.

Rombauer Edit több mint 30 éve gyógyítja, gondozza a sebészeti beavatkozásra és onkológiai kezelésre szoruló betegeket városunkban. Munkáját teljes odaadással, etikusan, nagyon magas színvonalon, a lehető legnagyobb empátiával látja el.

Dr. Rombauer Edit sebész-onkológus főorvos munkája során a korszerű sebészeti elvek alkalmazását, új műtéti technikák és sebészeti megoldások bevezetését szorgalmazza.

A főorvos asszony után dr. Simon Zsuzsanna a 11. körzet házi gyermekorvosa vehette át a kitüntetést. A családok körében népszerű, a szülők által tisztelt orvost több évtizeden keresztül kiemelkedő szakmai hozzáértéssel végzett tevékenységének, a lelkiismeretes és humánus gyógyító munkájának elismeréseként érdemesítette Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Egészségügyéért-díjra. A doktornő 1969-ben a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerezte orvosi diplomáját, 1974-ben szakorvosi vizsgát tett. A hozzá forduló páciensek gyógyítását, kezelését nagyon szívélyesen, humánus és odafigyelő módon végzi. A kis betegei számára igyekszik mindig a lehető legjobb megoldást találni. Dunaújvárosban már negyven éve dolgozik házi gyermekorvosként, és lassan elhagyni készül ezt a csodálatos gyermekgyógyászati pályát.

Kassai Sándorné fogászati röntgen asszisztens hosszú időn át végzett felelősségteljes munkájának elismeréseként vehette át a város egészségügyéért-díjat. A kiváló szakember évtizedeken keresztül, időt és energiát nem kímélve, lelkiismeretesen végezte munkáját. Hosszú ideig egyedül látta el városunkban a fogászati röntgen tevékenységet. A pályája során folyamatosan képezte magát. Idén augusztus 31-ig aktívan dolgozott fogászati röntgenesként az önkormányzat megbízásában, majd innen is ment nyugdíjba szeptemberben.

A kitüntetetteket Lőrinczi Konrád bizottsági elnök köszöntötte a díjátadás után. A hivatásában több évtizede kiteljeső orvosnak további szakmai sikereket, Kassai Sándornénak pedig hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánt. A díjat egyébként a város ellátásában tevékenykedő és kimagasló munkát végző dolgozók elismerésére hívta életre a közgyűlés. A város gyógyító intézményeiben dolgozó, vagy Dunaújvárosban magángyakorlat keretében dolgozó orvosoknak, közép- és felsőfokú egészségügyi képesítéssel rendelkezőknek, kollektíváknak adható minden évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!