Hírek

2017.04.17. 20:20

Eleven emlékek - Ünnepi gálaműsor a Petőfiben

Dunaújváros - Gálaműsorral búcsúzott a végzősöktől, és ünnepelte meg fennállásának 45. évfordulóját az elmúlt héten a Petőfi Sándor Általános Iskola a Bartók színháztermében.

Balla Tibor

Az ünnepi gálán 9 osztály, csaknem 200 tanulója vett részt. Az alaphangulatot Csadi Zoltán színművész, a színház igazgatóhelyettese adta meg Reményik Sándor: Templom és iskola című versének előadásával. A gálaműsorban elsőként az iskola énekkara lépett színre külföldi gyermekdal-összeállítással, majd a 6.a osztály adta elő Kugler Krisztián koreográfiáját Bábuk címmel a diákok mindennapjaiból merítve ihletet. Rideg István igazgató ünnepi beszédében egy öreg fához hasonlította az iskolát, amelyben egymásra rakódnak az évgyűrűk. Ezeket a hosszú évek alatt felrakódott rétegeket szemléltette az a képösszeállítás, amely az éppen átadott vadonatúj épülettől napjainkig mutatta be az iskola életét.

A másodikosoknak Tomanóczyné Gurics Szilvia tanított be egy bájos koreográfiát az Iskolatáska című dalra. A 4.b osztály tanuló az Ördögölő Józsiás című musicalből a Vándordalra készítettek egy jókedvű összeállítást Hajdú-Csepeli Ágnes és Ácsné Tóth Erika segítségével. A hatodik osztályos angol tagozatosok egy fogorvosi rendelő abszurd történéseit vitték színpadra, a 4.a-sok pedig egy színes koreográfiát adtak elő Bebesiné Mukli Emese betanításában. Egy elhagyott színház ódon színpadára csalogatott a 2.a osztály, ahol a Karminca dalt adták elő a Macskák című musicalből Gálosfai Tímea elképzelése alapján.

Andrew Lloyd Webber Macskák című világhírű musicalének betétdala nagy sikert aratott  Fotó: Ady Géza

A 4.c osztály 18 fiú és 10 lány tanulója egy Hegedűs Sándor megálmodta matróztáncot adott elő. Kálnay Adél József Attila-díjas író, aki közel 40 évig tanított az iskolában az emlékek fontosságáról beszélt. Egy képösszeállítás bemutatta azokat a családokat, ahol több generáció is a Petőfibe járt. Rideg István igazgató külön köszöntötte a jelenlévő nyugdíjas tanárokat. Egy-egy összeállítás a jégkirálynő birodalmába és a zombik közé repítette a közönséget, majd a végzős osztályok produkciói következtek. A tanárok egy ABBA műsorszámmal lepték meg a közönséget, majd közös énekléssel zárult az ünnepi gála.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!