Hírek

2016.05.13. 16:40

Elfogadta a helyi választási bizottság az esélyegyenlőségi kifogást

Dunaújváros - Pintér Tamás esélyegyenlőségi kifogása miatt ülésezett a helyi választási bizottság pénteken, és hosszas vita után jóváhagyta azt.

Körmendi Erzsébet

Dr. Bakos Károly (b) elnökletével ülésezett a héttagú bizottság

Pintér Tamás választópolgárként azt kifogásolta, hogy Lassingleitner Fruzsina képviselőjelölt által összegyűjtött, és az önkormányzatnak, valamint a DVG Zrt.-nek továbbított lakossági panaszokat orvosolják; a jobbikos Barta Endre képviselőjelölt is begyűjtötte a lakóktól a választókerület problémáit, ám az általa szervezett bejárásra nem mentek el az illetékesek. A HVB-t megosztotta a kifogás. Hétből hárman már formai gondok miatt (például dátumelírás, a jogszabálysértés időpontja nincs konkrétan megnevezve) elutasították volna a beadványt, ám a többség formailag rendben találta azt. A tartalmi rész is megosztotta a testületet. A jogász tagok úgy vélték, nem kellő bizonyíték az esélyegyenlőség megsértésére a kifogáshoz mellékelt újságcikk, a bejárás meghívója, dr. Bakos Károly elnök szerint idő előtti is az ügy, mert a meghívó, a bejárás elmaradása önmagában nem jelenti azt, hogy később nem oldódnak meg a gondok. Kétórás vita után a HVB négy igen és három nem szavazattal végül jóváhagyta a kifogást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!