Hírek

2015.11.19. 11:55

Több bűncselekmény is írható az elkövetők számlájára, akik kirabolták a 13 éves fiút (frissítve)

Egy 13 éves fiút rabolt ki az a két elkövető, akiket a dunaújvárosi rendőrök elfogtak. A nyomozók szerint nem ez az első esetük...

A rendőrök csütörtökön azonosítottak és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállítottak két személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy előző nap reggel a Dózsa György úton megállítottak egy 13 éves fiút és megkérdezték tőle, hogy mennyi az idő, majd amikor a sértett elővette - a mintegy 20 ezer forint értékű - telefonját, azt elvették tőle és megfenyegették, hogy ne merjen segítséget kérni.

A nyomozás során megalapozott a gyanú, hogy a 17 éves adonyi és a szintén 17 éves baracsi elkövetők ugyanilyen módszerrel november 18-án reggel a Szórád Márton úton is megkíséreltek kirabolni egy gyermeket.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú páros ezt megelőzően november 12-én délután - a telefonja megszerzése érdekében- - a Károlyi Mihály soron a falhoz szorított és bántalmazott egy kiskorú sértettet.

A rendőrök két rendbeli rablás bűntett és egy rendbeli rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a tetteseket, akiket bűnügyi őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.

A nyomozók vizsgálják, hogy a fiatalkorúak további bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozhatóak-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!