Hírek

2014.03.03. 18:05

Demonstrációt tartott egy belvárosi bank előtt a Jobbik

Dunaújváros - Szociális katasztrófa közeleg - jelentette ki hétfőn este az egyik belvárosi bank előtt tartott demonstráción Pintér Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom dunaújvárosi szervezetének vezetője.

Szabó Szabolcs

Simon Csaba, Pintér Tamás és Barta Endre a hétfő esti demonstráción. A Jobbik szerint tízezrek kerülhetnek az utcára
(Fotó: Ónodi Zoltán)

Szociális katasztrófa közeleg jelentette ki hétfőn este az egyik belvárosi bank előtt tartott demonstráción Pintér Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom dunaújvárosi szervezetének vezetője. Felszólalása alatt a tüntetés résztvevőinek egy csoport transzparenst veszített ki, amelyen e felirat volt olvasható: Fidesz+Bankok=Összefogás 2014 .

Pintér szerint az utóbbi nyolc évben az MSZP elhallgatta, a Fidesz pedig tudatosan halogatja a devizahitelesek problémáinak megoldását.

- Cselekedni kell, párthovatartozás nélkül, mert hónapokon belül tízezrek kerülhetnek az utcára, ha tavasszal elindulnak a kilakoltatások. A Jobbik négy pontból álló csomagot dolgozott ki: 1. forintosítani kell a hiteleket, a szerződések megkötésekor érvényes árfolyamon, 2. Kártérítés illeti meg a hitelkárosultakat. 3. Fel kell függeszteni a kilakoltatásokat, 4. Meg kell állítani a végrehajtók túlkapásait - mondta el Pintér Tamás. Barta Endre, a devizahiteleseket támogató civil szervezet képviselője szerint a devizahitelesek problémái és a tavaly elfogadott földtörvény szorosan összekapcsolódnak, azért kiemelten fontos megállítani a kilakoltatásokat. Simon Csaba, a Jobbik helyi alelnöke elmondta, a kilakoltatásokat készek polgári engedetlenségi mozgalom keretében megakadályozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!