Hírek

2015.12.23. 16:03

Elhunyt Andriska Vilmos, a dunaújvárosi labdarúgás legendás alakja

Szerda délelőtt nyolcvanadik életévében elhunyt a dunaújvárosi labdarúgás egyik legendás alakja, akit mindenki csak Vili bácsiként ismert. Budapesten született, és ott kezdődött a labdarúgó pályafutása is.

Játszott Újpesten, aztán Vácon, majd 1960 szeptemberében költözött városunkba, és a Dunaújvárosi Kohász labdarúgócsapatában folytatta a játékot. A Soproni VSE elleni hazai mérkőzésen mutatkozott be az újvárosi együttesben, és azonnal gólt is szerzett . Aktív labdarúgóként  tíz évet töltött a Kohásznál. Az 1966-os esztendő egy fontos állomás volt életében, hiszen ekkor a csapat megszerezte az NB/B bajnoki címét és feljutottak az első osztályba. A futball mellett a Dunai Vasmű mechanikai üzemében dolgozott. 1970-ben fejezte be aktív labdarúgó pályafutását, hogy aztán a pálya mellől irányítsa a dunaújvárosi labdarúgókat. Dolgozott utánpótlás edzőként és pályaedzőként, de több alkalommal  ellátta a vezetőedzői teendőket is. Az évtizedek alatt több száz játékost nevelt, tanított a labdarúgás szeretetére. Eredményes pályafutása során mindvégig hűséges maradt a dunaújvárosi futballhoz és a városához. Mindezek alapján a Dunaújváros Díszpolgára címet is megkapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!