Hírek

2015.03.01. 18:15

Elhunyt Farkas Mihály festőművész

Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Farkas Mihály festőművész, a dunaújvárosi és az országos művészeti élet meghatározó alakja.

Szabó Szabolcs

Farkas Mihály meghatározó alakja volt a város képzőművészeti életének

Farkas Mihály 1952-ben született Vácott, de gyermekkorát már Sztálinvárosban, Dunaújvárosban töltötte. A Képzőművészeti Főiskola elvégzése után (1982) is Dunaújvárosban telepedett le, később Kisapostagon élt és alkotott.

1996-ban egyéni tárlattal mutatkozott be New York-ban. Meghatározó szereplője volt a dunaújvárosi és az országos művészeti életnek. Egyéni kiállításai mellett rendszeres résztvevője volt városi, megyei és országos kollektív szemlének, kiállításoknak is. Alapító tagja volt a dunaújvárosi és a városhoz kötődő alkotókat tömörítő ÚjPart Egyesületnek.

Művészetéről egy korábbi cikkében így írt P. Szabó Ernő művészettörténész: Farkas Mihály teszi, ami a dolga: öntörvényű művész. Minden képéről személyes lénye árad felénk. Művei egyediek, felismerhetőek, el nem téveszthetőek. Képei teli vannak a világ dolgain való tűnődéssel. Harmonikusak és borongósak, földhözragadtak és légiesek, líraiak és drámaiak, mint a körülöttünk lévő világ.

 

Címkék#gyász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!