Hírek

2015.04.15. 16:40

Elhunyt Pálfi György

Pálfi György, a Dunaújvárosi Főiskola oktatója tragikus hirtelenséggel április 12-én hunyt el.

„A Dunaújvárosi Főiskola Társadalomtudományi Intézetében a Kommunikáció és Médiatudomány Tanszékén tanszéki mérnökként több száz már sikeresen végzettséget szerzett hallgatót oktatott, s nevelt egyaránt, miként azt az őt övező szeretet és elfogadottság állandóan jelezte is.

Tekintettel, hogy tanulmányait Dunaújvárosban végezte, a Nehézfémipari Egyetem Kohó és Fémipari Karának a Műszaki tanárképző szakán 1976 júniusában, majd két évre rá az Üzemgépész, karbantartó, üzemmérnöki diplomát szerzett – jelenleg is tevékeny, egykori oktatói elismerten fogadták a 2006-ban oktatni visszatért Pálfi Györgyöt.

Szakterületének nem pusztán példás művelője és naprakész újdonságokat nyomon követő alkalmazója volt, de folyamatosan és nyomatékkal hívta fel a figyelmet hallgatói körében a leghasznosabb változásokra úgy a technológia területéről, mint a zene világából. Tanszéki mérnökként inspirálóan és tevékeny támogatóként vett részt a hallgatói elképzelések megvalósításában stúdiógyakorlatokon, szellemi diskurzusokban egyaránt.

Mindemellett méltán kalandosnak mondott énekesi pályafutását feldolgozva, archiválva azon dolgozott, hogy Dunaújváros még élő zenészei ne tűnjenek a méltatlan feledés homályába. Akár régi fotográfiák, akár régi hanganyagok mentése és dokumentálása úgy tartozott mindennapi élettevékenységéhez, mint másnak a lélegzés. Ezzel is mutatva, hogy az egyszeri megörökítések megőrzésével lehet hozzájárulni a lokális, városi történelem teljességéhez.

Haláláig itt tevékenykedett. Ez volt az élete – vidámsággal, fanyar, olykor nagyon is kritikus és életes humorral fűszerezve a mindennapokat. Oldva és feltüzelve társaságokat, beszélgetéseket. Szakmai kíméletlensége mindig igazolódott a gyakorlatban, meggyőzve hallgatót, feloldva minden konfliktust az elismerő, győzelmes nevetéssel.” - írja méltatásában a 62 évesen elhunyt oktatóról a duf.hu.

A Dunaújvárosi Főiskola saját halottjának tekinti.

Búcsúztatása 2015. április 27-én 14:30-kor lesz a Dunaújvárosi Köztemetőben, majd a kikötőnél hamvainak elszórása

Címkék#gyász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!