Hírek

2014.12.26. 19:20

Elhunyt Tordai László

Tordai László a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola műszaki tanára volt, 42 év szolgálati idő után az elmúlt esztendőben vonult nyugdíjba.

Tordai László 1973-ban üzemmérnökként végzett a pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskola épületgépész szakán. Műszaki szakértőként a folyadékok és légnemű anyagok csőhálózaton történő szállítása tervezésének és üzemeltetésének specialistája volt.

Egész pedagógusi életpályáját a gyermekközpontú nevelés és oktatás, és ezen belül az új és korszerű módszerek, megoldások keresése és megvalósítása határozta meg. Nagy munkabírás, határozott szervezés, a problémák gyors átlátása és megoldása jellemezte. Szakmailag rendkívül felkészült volt, tudatosan fejlesztette, képezte magát. Rendszeresen részt vett szakmai továbbképzéseken, konferenciákon. Mindenre nyitott volt, szerette elsőként megismerni az új dolgokat, módszereket és kollégáitól is hasonló mentalitást várt el. Hosszú éveken keresztül készített fel tanulókat országos versenyekre, melyeken az indulók rendszeresen kiváló eredménnyel szerepeltek. Munkaközösség vezetőként átlagon felüli teljesítményt nyújtott.

 

Munkáját mindig a legek jellemezték. Szakmai ismeretei, tapasztalatátadó képessége, felkészültsége, rendszeressége, módszerei, többletmunka vállalása alapján évtizedek óta kollégái példaképe volt.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012-ben a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat adományozta Tordai Lászlónak.

Búcsúztatása december 30-án lesz 12:00 órakor Decs község temetőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!