Hírek

2017.06.29. 17:25

Ünnepség a városházán a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja alkalmából

Csütörtökön átadták a Dunaújváros Közszolgálatáért díjat a polgármesteri hivatal C szárnyának rendezvénytermében a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja alkalmából.

Balla Tibor

Ünnepről lévén szó, ünnepi műsorral kezdődött az esemény. Konkoly Krisztina, a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola tanára fuvolán és Beke Beáta a Vesley-Da Capo Művészeti Iskola tanára gitáron tolmácsolta Martini: Piacer d Amor, Jay Ungar: Ashokan farewell, valamint Schubert: Serenade című szerzeményeit.

A zenés bevezető után Cserna Gábor polgármester lépett a mikrofonhoz, hogy köszöntse a köz szolgálatát ellátókat, mert bár július 1-je ez évtől nem törvényben biztosított munkaszüneti nap, ám a közszolgálati tisztviselők, a polgármesteri hivatal dolgozóinak munkáját megköszönni fontosnak tartotta. Gróf Széchenyi István szavait idézte, amelyek ma is irányt mutatnak: Az ember annyit ér, amennyit használ.

A jól szervezett hivatal, a megbízható és lelkiismeretesen vezetett köztisztviselői csapat alapfeltétele egy jól működő városnak - fogalmazott a polgármester. Márpedig a célom az, hogy Dunaújváros polgárai úgy gondolják, hogy itt egy jól szervezett és jól működő hivatal szolgálja a dunaújvárosi polgárokat. A város polgárai önökkel találkoznak, önök adják a hivatal, a közigazgatás, az önkormányzat arcát, hangját, személyiségét - folytatta.

Cserna Gábor említést tett arról is, hogy kezdeményezésére a júniusi közgyűlés döntött a polgármesteri hivatal működésének átszervezéséről. 2017. július 1-től megszűnik a kettős vezetői szint, megszűnnek az igazgatóságok, mert nem érték el kitűzött céljukat. A munkavállalói létszámot változatlanul meghagyva a 168 köztisztviselő osztályokba szervezve látja majd el feladatait.

A változástól azt várom, hogy egyértelműek, világosak lesznek az egyes munkakörökhöz tartozó feladat- és hatáskörök, a hatáskör gyakorlásának módja, a helyettesítés rendje és az ezekhez kapcsolódó felelősségi szabályok - jelentette ki a város első embere, majd Magyary Zoltánt, a közigazgatás tudományának nemzetközi hírű művelőjét idézte: A közigazgatás jósága a tisztviselőkön fordul meg. Minden szervezeti és eljárási reform értéke attól függ, mennyit érnek a tisztviselők. Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának teljesítménye is az itt dolgozók képességén és akarásán múlik, akik a szervezeti változást végrehajtják. Ebben kérem az önök együttműködését, mert kiemelten fontosnak látom, hogy Dunaújváros polgárai a közszolgálati tisztviselők munkája alapján jónak, zökkenőmentesnek ítéljék meg a mi hivatalunkban elvégzett munka minőségét - fogalmazott Cserna Gábor.

Szót ejtett az ez évi 8,67 százalékos bérfejlesztéséről, amelyet több mint ötvenmillió forintos saját forrásból finanszíroznak.

A polgármester megköszönte a munkát a becsületesen dolgozóknak, majd átadta az idei Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat Dudás Pálné költségvetési és pénzügyi osztályvezető részére, aki 23 éve dolgozik a köz szolgálatában. Dudás Pálné köszönetet mondott az elismerésért.

A hivatal dolgozói a köztisztviselők napja alkalmából egy 50 százalékos kedvezményre jogosító kuponfüzetet kaptak, amely felhasználható élményfürdőben, kalandparkban és hasonló helyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!