Hírek

2014.12.19. 18:10

Elismerő szavak a helyi rendőröknek

Dunaújváros - Számos közérdeklődésre számot tartó témát tárgyalt a közgyűlés csütörtökön, az idei utolsó ülésén.

Körmendi Erzsébet

Városunk rendőrkapitánya, Nagy Zoltán azt kérte a közgyűléstől, hogy amennyiben a költségvetési lehetőségek engedik, jövőre is segítse a helyi rendőrségi munkát. Gál Roland közbiztonsági tanácsnok elismerő szavai után Beszterczei Zsolt is megköszönte a kapitányságon dolgozók kiváló munkáját. Ugyanakkor szorgalmazta a négy helyi polgárőr szervezet támogatását is, hiszen az állampolgárok vagyonát, értékeit védik önzetlenül, sokszor saját zsebből finanszírozott járőrözésekkel. Pintér Attila megállapította: évről évre több támogatásat ad az önkormányzat a rendőrségnek. Ami alapjában véve nem nagy baj, viszont a központi források szűkülésére utal. Javasolta, polgárőrségenként egymillió forintot építsenek be a jövő évi költségvetésbe. A hozzászólások után a közgyűlés 11 millió forintot szavazott meg a kapitányságnak 2015-re a közbiztonság javításához, a közterületi szolgálat fokozásához, bűnmegelőzési, bűnüldözési feladatok ellátásához, a kiemelkedő rendőri munka elismeréséhez.

A munkatervet, álláshelyek betöltését, alapító okiratok módosítását szolgáló támogató döntések után kiderült a bölcsődék törvényességi ellenőrzésekor tapasztaltakból, hogy minden rendben az intézményhálózatban. Az önkormányzat 400 ezer forinttal járul hozzá az újévi koncerthez. A Partvédelmi Vállalat költségeire egymillió forintot ad a város úgy, hogy a polgármester dicsérte a fontos feladatokat ellátó cég vezetőjének és dolgozóinak munkáját.

A dunaferres diákok készítették a tér fényfüzér figuráit

A Forgatagon belül a nagy fenyők díszítése, valamint a díszítés költsége sok kérdést és kritikát kapott a közgyűlésen. Mindemellett Cserna Gábor elmondta: a Dunaferr, valamint a Lorántffy iskola diákjainak sokat köszönhetnek. A képviselők megszavazták a turisztikai cég támogatását, majd az önkormányzat és a DVG közötti szerződések meghosszabbítását. A kistérségi társulás vagyonfelosztásánál Beszterczei aggódott a vagyonvesztés miatt, de a közgyűlés támogatta az előkészített javaslatot, és megszavazta a médiaközpont megbízási szerződésének meghosszabbítását a jelenlegi pénzügyi feltételekkel március végéig, továbbá április 1-jétől három évre szóló közbeszerzési eljárás kiírását a médiaház működtetésére.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!