Hírek

2014.09.30. 18:50

Eljött a változás ideje

Rácalmás – Lakossági fórumra hívta Rácalmás polgárait a Fidesz-KDNP helyi szervezete, hogy bemutassa programját.

Várkonyi Zsolt

A rendezvényen dr. Galambos Dénes a térség országgyűlési képviselője elmondta: a rendszerváltás óta először választunk öt évre polgármestert és helyi, valamint megyei képviselőtestületet is. Az utolsó pillanatig nem szabad letenni arról, hogy megszólítsuk a választópolgárokat. A kormány támogatásáról biztosította dr. Simonovits Csabát, a Fidesz-KDNP rácalmási polgármester jelöltjét, és a többi hat képviselőjelöltet is.

A polgármester jelölt programjának ismertetésekor kiemelte: elérkezett a változás, a változtatás ideje! A családok, a kis közösségek megerősítésében érdekeltek. A kormány által megkezdett munkát helyben is folytatni kívánják. Nagyon fontos az átlátható képviselő testületi munka és kommunikáció megteremtése.

Elmondta: a város fejlesztésének két alappillére az Európai Uniós források bevonása és a Hankook Tire Magyarország Kft. iparűzési adója továbbra is fontos tényezők, de elengedhetetlen az, hogy a Rácalmás Város Önkormányzata élni tudjon más állami forrásokkal is annak érdekében, hogy ne kelljen saját erőből finanszírozni például a városlakók által várt és felépítendő sportcsarnokot. Erre ott van a Területi Operatív Fejlesztési Program, amelynek forrásaiból ezt meg lehet valósítani, miközben az önkormányzati forrásokból olyan helyi kis és közepes vállalkozásokat lehetne segíteni, akik helyben dolgoznak, és ide is fizetik az iparűzési adójukat is. Ehhez olyan helyi képviselőtestületnek, önkormányzatnak kell létrejönnie, amely a megyei vezetéssel, vagy akár Dunaújváros vezetésével is „fél szavakból megértik egymást”.

Amennyiben a Fidesz-KDNP képviselő jelöltjeit választják, megteremtődik annak a lehetősége, hogy az új képviselő testület megalapozott döntéseket hozzon.

A kormány által megkezdett munka helyi vonatkozásaira visszatérve dr Simonovits Csaba kiemelte, hogy Rácalmáson is három alappillére van a családok és a kis közösségek helyzetének megerősítésére:

A több, mint egy éve lépcsőzetesen megvalósuló rezsicsökkentési program kiegészül azzal, hogy az állam a lakossági terhek további csökkenése érdekében egy non-profit közműszolgáltató céggel jelenik meg a víz- és csatorna, gáz- és villany, a kommunális szolgáltatások hazai piacán.

A deviza- , forinthitelek és a végtörlesztések tekintetében a parlament elfogadta a bankok elszámolásával kapcsolatos törvényt, amely azon családok megsegítésére jött létre, akik ezekbe a „hitelcsapdákba” estek, az árfolyamrés és az egyoldalú banki szerződésmódosítások következtében. A bankok üzleti magatartását mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a 62 bankból 59-ről az elsőfokú bírósági ítélet megállapította, hogy az tisztességtelen. Sajnos Rácalmáson is sokan jártak így, ezért fontos az, hogy az itt élő emberek ezen terhei is csökkenjenek, vagy visszatérítésben részesüljenek.

A munkahelyteremtés a harmadik pillér, amelyet erősít az is, hogy az újabb uniós források felhasználását már 60% - ban a gazdaság, a helyi gazdaságok létrehozására, fejlesztésére kell fordítani.

A lakossági fórumon a Fidesz-KDNP polgármester jelöltje és hat képviselő jelöltje bemutatta programját, majd a fórum ezt követően a résztvevők kötetlen beszélgetésével folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!