Hírek

2014.09.05. 19:20

Elkészült a csatornamű

Mezőfalva - Minden szempontból példaértékű beruházás záróünnepségére gyűltek össze a falu művelődési házában.

Horváth László

Nagy Attila Kisapostag, Várai Róbert Baracs, Szabóné Lőrincz Ilona Nagyvenyim polgármeterei, Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közműszabályozási hivatal elnöke, Varga Gábor országgyűlési képviselő, Simon László Fejér megyei kormánymegbízott és Márok Csaba, a házigazda és gesztortelepülés, Mezőfalva polgármestere az ünnepi emelvényen

A négy település: Mezőfalva, Baracs, Nagyvenyim és Kisapostag szennyvízcsatorna-hálózatának bővítése című beruházást a térség egyik legkiemelkedőbb közös projektjének is nevezhetjük, hiszen a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésével százszázalékos a községek csatornaellátottsága.

A Kiss Kálmán Művelődési Házban péntek délután rendezett ünnepélyes eseményen dr. Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke köszöntőjében elmondta: Magyarország legnagyobb kincse a víz. Ezért nagyon fontos, hogy ezzel a kinccsel milyen módon gazdálkodunk. A víz minőségének megőrzéséhez elengedhetetlen a csatornarendszerek megépítése. Hazánkban hetvenöt százalékos a csatornázottság. A kistelepülések kiépítettsége azonban csak mintegy 50-60 százalékos, van tehát még hová fejlődni.

A térségben megvalósított beruházás azért is példaértékű, mert ezzel sikerült százszázalékossá tenni a csatornázottságot ezen a területen, ami azt jelenti, hogy minden magáningatlan és középület csatlakozik a hálózatra.

Az Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének szavai után Varga Gábor a körzet országgyűlési képviselője is nagyra értékelte a beruházás érdekében elvégzett munkát. Kiemelte, hogy nemcsak a beruházást végzőknek jutott az óriási feladatból, hanem a lakosság részéről is rendkívül fegyelmezetten és megértő módon álltak a kihívások elé. Ilyen mértékű munkát csak összefogással lehet kellő minőségben elvégezni.

Mezőfalva mint gesztortelepülés önkormányzatának nevében Márok Csaba polgármester elmondta: úttörő munkát végzett a négy település és az őket támogató összes hivatal, mert nem volt példa, amit másolni lehetett volna. Ennek ellenére a térség egyik legkiemelkedőbb projektjét sikerült befejezni. Az eltelt időszak fáradozásai meghozták a munka gyümölcsét, melyet majd mindnyájan élvezni fogunk.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!