Hírek

2014.06.17. 15:05

Elkészült a Lakpali út Rácalmáson

Rácalmás - A kisváros önkormányzatának saját beruházásából építették át a 6. főútra vezető dűlőt: ami szerdától járható!

Pekarek János

Képünk a dűlő aszfaltozásáról még munka közben készült (Fotó: Ady Géza)

Szerda reggeltől birtokba vehetik a Lakpalit a rácalmásiak, illetve a Rácalmásra autózók - tudtuk meg Schrick István polgármestertől.

Az említett bekötő dűlőút a kisváros déli, Dunaújváros felőli határában csatlakozik a 6. számú főútra. Ennek használatával a Rácalmás délnyugati részében elterülő Martinász lakótelep lakói mintegy három kilométert megtakaríthatnak, ha a szomszéd városba igyekeznek.

Nem csak a főútra csatlakozó kereszteződést szélesítik ki és aszfaltozzák le az idei munkálatok során: magát a dűlőt is megjavítják, korszerűsítik a 6. főúttól számítva a harmadik mellékutca kereszteződéséig. De ez csak az első ütem, mondta a polgármester. Jövőre egészen a városközpontig megjavítják a dűlőutat.

A munkálatokat a rácalmási önkormányzat fizeti saját költségvetéséből. Ezért is csinálják két részletben.

A költség mintegy nyolcvan-százmillió forintot tesz ki. S bár a közlekedés jóval logikusabb lesz, az autósok-motorosok jól teszik, ha nem felejtik el: a 6. főút épp Rácalmás és Dunaújváros közt a legforgalmasabb!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!