Hírek

2016.07.29. 17:06

Elkészült a szobor - Újabb értékkel gyarapodott a település

Baracs - Apró csiszolások vannak már csak hátra a szobron és impregnálás művelete. A faluparkot gazdagítja majd.

Horváth László

Augusztus 17-én, a falunapot megelőzően állítják fel a faluparkban a többi faragó tábori alkotással együtt Angi István fafaragó mester már elkészült munkáját.

- Istenien éreztem magam! - foglalta össze székely rövidséggel a baracsi tartózkodás élményét Angi István, aki egy hétig dolgozott az apátszállási iskola udvarában hun ősünk megformálásán. A következőket mondta még el lapunknak: - A falu, a polgármester és természetesen a szállásadóm, Horváth Béla vendéglátását sosem felejtem el. Olyannyira szép emlékekkel távozom, hogy 2017-ben, külön figyelemmel a tábor időpontjára, tervekkel jövök vissza - ígérte búcsúzóul a gyergyói mester.

Várai Róbert polgármester erős baráti kézszorítással köszönte meg Angi István alkotását. Fotó: Horváth László

Csütörtökön délután Várai Róbert, Baracs polgármestere erős baráti kézszorítással köszönte meg a közel egyhetes munkát, amit a magyar ősök emlékére, és Baracs szoborparkjának gyarapítására végzett Angi István. A község első embere kiemelte, ismét eredeti magyar jelképpel gyarapodott Baracs.

- Ez a kézfogás nagyon sok mindent takar. Benne van az elmúlt egy hét barátsága, a művész és művének lelke, valamint a jövő évi találkozás reménye. Az érték, amivel gyarapodott most a községünk, tökéletesen illeszkedik a már meglévő jelképfák sorába. Ugyanakkor ez különleges is, mert a többitől eltérő, és ez az elhelyezéséből is látszani fog. Az augusztus huszadikai falunapunkra a többi faragótábori művel együtt állítjuk méltó helyére Angi István fafaragó mester alkotását - ismertette a szobor sorsát a település polgármestere.

Baracson megint történt valami, de ezt a valamit most nyugodtan írhatnánk nagy V-vel, mert ismét gazdagodott a falu. Ha csak a saját identitásukat veszik alapul, értékkel gyarapodtak mindenképpen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!