Hírek

2014.09.01. 19:40

Elkezdődött a főtér és környékének műszaki átadása

Dunaújváros - Az elmúlt napokban gőzerővel zajlottak a főtér és környékének felújítási munkái, amelyek finisébe értek, ugyanis augusztus 31-én elkezdődött a műszaki átadás és átvétel procedúrája.

Gallai Péter

Az érdeklődő városlakók már bejárhatták az újonnan burkolt főteret (Fotók: Ady Géza, Ónodi Zoltán)

Aki a városháza felé járt a hétvégén az láthatta: szombaton és vasárnap nagy erőkkel dolgoztak az építési területen a kivitelezők, hogy tartani tudják a tervet. Hétfőn a megújult főtéren már közlekedni is lehetett, igaz, még a szakemberek is a területen voltak, hogy elvégezzék az utolsó simításokat.

Mint Sági Péter, a Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, elkezdődött a beruházás műszaki átadás-átvétele, augusztus harmincegyedikei dátummal.

- Hétfőn már végig lehetett sétálni a főtéren, ahol már csak szegési munkák, illetve kisebb helyi bontással is járó javítások vannak hátra, de a terület Vasmű út felőli részén hamarosan minden elkészül. A hétvégén leburkolták a medencét is és nemsokára megkezdődik a feltöltése rövid időn belül mindenki számára láthatóvá válik a látványos vízkép. Úgy számolunk, hogy az elmúlt hetekben már általunk átadott hibalistát, valamint az átvétel során feltárt hiányosságokat a kivitelezőnek két hét alatt orvosolnia kell, így szeptember közepére minden elkészül.

Időközben megtörtént a Duna-part felőli, már korábban átadott sportpálya garanciális javítása is. A burkolatnak 0,4 százalék helyett egy százalék (egy méteren egy centi) esést adtak, ami még az előírásoknak megfelel. A hétfői esős időben is látható volt, hogy az új aszfaltozást követően, a pályáról gyorsan lefolyt a víz és nem állt meg.

Sági Péter a beruházás ünnepélyes, egyben látványos programokkal egybekötött átadásának pontos dátumát - ami szeptember végére várható - még nem tudta megmondani lapunk kérdésére, ugyanis azzal ugyanis megvárják a C-szárny és a büfé bebútorozását, ami nem volt része a pályázatnak, ezért azt az önkormányzat finanszírozza. A bútorokat már elkezdték legyártani, hamarosan meg is érkeznek.

Mint megtudtuk, az átadással egybekötve az újjávarázsolt szárnyban tartandó első esküvő is az ünnepség része lesz, amelyen Cserna Gábor polgármester is ajándékkal lepi meg az ifjú párt.

Tartalmában nem ide tartozik, de forgalomtechnikailag érinti az új körforgalmú csomópontot, hogy a DVCSH által végzett távhőrekonstrukciós munka a jelzettnél előbb befejeződik. Sági Péter a legutóbbi egyeztetések kapcsán azt tudta mondani, elvileg csütörtökön ráengedik a forgalmat a lezárt szakaszra.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!