Hírek

2017.08.21. 18:40

Elkezdődtek az útfelújítások Dunaújvárosban! Forgalomkorlátozás van érvényben!

DUNAÚJVÁROS Több fontos útfelújítás is elkezdődött a hétfői napon. A Dózsa György út egy szakaszára például közel 100 millió forintot költenek.

DH-információ

Mint arról már beszámoltunk, az ISD Dunaferr Zrt. tulajdonát képező és kezelésében álló Papírgyári úti vasúti hidat - halnai vasúti felüljáró - felújítja a tulajdonosa. Emiatt augusztus 21. és szeptember 30. közötti időszakban forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek. Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint a felújítás két ütemben zajlik. Az elsőben a 6-os számú főút felől érkező forgalmi sávot zárják le és szűkítik egy sávra. Mindvégig jelzőőr segítségével halad majd egy sávon a forgalom. A minimálisan 2,75 méter sávszélességet mindvégig biztosítják. A sávos terelőtáblákat alkonykapcsolós, sárgán villogó lámpákkal jelzik. A második ütemben a stadion felől érkező forgalmi sávot zárják le és szűkítik egy sávra. Itt is mindvégig jelzőőr segítségével halad a forgalom.

Kátyúmentesítés helyett végleges megoldás: új burkolat a Dózsa György úton Fotó: Ady Géza

A város önkormányzata tulajdonában és kezelésében lévő Dózsa György út egy szakaszát - az erdei tornapálya és Baracsi úti körforgalom közötti kifelé vezető 2 sávot - is felújítják. A több mint 92,5 millió forint összértékű beruházás kivitelezője a DVG Zrt. A felújítás ideje alatt, augusztus 21. és szeptember 30. közötti időszakban forgalomkorlátozásra kell számítani.

A felújítás ez esetben is két ütemben fog zajlani. Az építés során mindvégig fenntartják a kétirányú forgalmat. Négy sávból kettőn folyamatos lesz a forgalom, ahol 30 km/h sebességkorlátozást vezetnek be. Az első ütemben az erdei tornapálya és körforgó közötti szakaszon dolgoznak. A másik ütemben a körforgalom behajtó ágának a marása, majd az aszfaltozás következik, ez alatt kézi irányítással szabályozzák a forgalom biztonságos, zavartalan áthaladását. A kivitelezés alatt a Dózsa György úti helyi és helyközi buszmegállót - a volt Ifi bár előttit - megszüntetik. A szolgáltatóval történt egyeztetés alapján az utasok felszállására a Kandó téren, a vasútállomásnál és az Interspar előtti megállóban van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!