Hírek

2016.07.18. 20:10

Élményfoszlányok a Rockmaratonról

Dunaújváros - A végtelen hosszú Rockmaraton Fesztiválból már csak az emlékek maradtak itt. Felidézünk párat.

Balla Tibor

Az átlényegülés és a metálvillát mutató kezek korosztálytól függetlenül biztosan megjelentek szerte a maratoni fesztiválon

A fesztivál ismét barátságos arcát mutatta, folyamatosan járták a terepet a szemétkommandó tagjai, és takarították el az esetlegesen eldobált műanyag poharakat, amikből az eseményhez mérten csak alig volt. Köszönhetően a visszaváltható fesztiválpoharaknak, amiket mindenki cipelt magával. Ismét kiválóan vizsgáztak az off-rock programok, napközben sem unatkoztak a rockerek.

Egyik legextrémebb élmény volt a másfél éves gyermek fülvédőben.

Az elvesztett öngyújtók, sapkák, pólók, iratok jórésze visszakerült tulajdonosához.

Ha valaki elesett a pogo közben, rögtön körbevették, nehogy rálépjen valaki.

Találkoztunk egy dunaújvárosi szerveződéssel is, az Intercisa Legion-nal. Tavaly, az első dunaújvárosi Rockmaraton fesztiválon egyikőjüknek kipattant az agyából, hogy ha már ilyen jó haverok és mindannyian a metálzenéért vannak oda, ráadásul még sörözni is jól tudnak együtt, akkor miért ne legyen egy kicsit szervezettebb a dolog.

A szigorúan zártkörű csoport, az Intercisa Legion különítménye egy esztendővel ezelőtt alakult a metálzenét kedvelő dunaújvárosiakból

Kinyílt az ötletláda, először név majd logó, azután pólóterv, miegymás. Azóta a légió tagjai több koncerten is részt vettek az országban és büszkén hordják a logóval ellátott harci öltözéküket. Tavaly óta a szigorúan zártkörű baráti társaság szépszámú koncertet látogatott együtt a légió tagjaként. Természetesen további koncertek is tervben vannak mindamellett, hogy a Rockmaraton a fő esemény a légió életében, itt ünnepelték a megalakulás évfordulóját is. Remélik, hogy sokáig marad még Dunaújvárosban az esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!