Egy kis legális dopping: élménygyűjtés a jégcsarnokban

2017. január 31., 19:25 szerző: Szabó Szabolcs fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros - A Jószolgálati Otthon gondozottjai vendégeskedtek a Bikáknál.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az Acélbikáknál is szép sikersorozatot építő svéd edzőlegenda, Stephan Lundh regnálása alatt több közösségépítő kezdeményezés is szárba szökkent jégkorongozóinknál. A Jószolgálati Otthonnal és gondozottjaival azóta is virágzó a kapcsolat. Kedden délelőtt rendhagyó edzést tartottak a Bikák.

Figyelő tekintetek. Szekeres Roland és Niklán Koppány a jégpálya széléről követték az Acélbikák keddi edzését
Fotó: Zs. E.

- A szurkolók bizonyára még emlékeznek rá, Stephan Lundh idejében több program is elkezdődött a társadalmi szerepvállalás jegyében. Ezek a mai napig fontosak számunkra, ennek szellemében remek kapcsolatot ápolunk a Jószolgálati Otthonnal, lelkes szurkolóinknak is számítanak. Mi sem természetesebb, hogy vendégül látjuk őket egy-egy tréning erejéig - fogalmazott a Dunaújvárosi Hírlapnak az Acélbikák másodedzője, Strenk Hunor kedden délelőtt a jégpálya szélén, ahol két, szeretettel foglalkoztatott vendég, Niklán Koppány és Szekeres Roland is szemlézte a bemelegítést végző hokisokat. A Jószolgálati Otthonból érkezett két fiatalember előbb látogatást tett a Bikák öltözőjében, ahol megismerkedtek a hokisok napi ritmusával, a jégkorongos szerelés és átöltözés rejtelmeivel, és belekóstolhattak a közösséget erősítő ugratásokba is. A srácok természetesen nem távozhattak ajándék nélkül.

- Többen szerettünk volna itt lenni, ám előzetesen nem kalkulálható logisztikai problémák miatt végül Roland és Koppány lehet most itt a csapattal. Remélhetően egy olyan élménnyel lesznek gazdagabbak itt a jégpályán, amelyre sokáig emlékezni fognak - mondja Kökényesi Márta, a fiúk kísérője, aki jelenleg gyógypedagógusként és pszichodráma-tanárként segíti a Jószolgálati Otthon munkáját.

Kökényesi Márta gyógypedagógus, a Jószolgálati Otthon munkatársa

E ponton meg kell állnunk némi kitérőre. Ugyanis, ha valaki tudja, hogy milyen maradandó értékeket lehet elsajátítani a jégpálya mellett, az Kökényesi Márta, hiszen a hazai hokiéletben bizonyára senkinek nem kell bemutatni a Vas srácokat. Hősünk Vas Mátyásnak és Mártonnak nevelő anyukája, Jankónak pedig az édesanyja, tehát, ahogy ő fogalmaz: igazi „jeges” mama vagyok...

- Pont a minap számoltam ki, immáron 27 éve járok ki ide az újvárosi jégpályára, természetesen a hőskorszak legendás időszakára is emlékszem. Kercsó Árpád már a kezdetekkor a fejébe vette, hogy január 1-jén edzést vezényel, azon pedig ott kellett lenniük a szülőknek is. Aki oda eljött, az vélhetően komolyan gondolta a jégkorongot is - emlékszik vissza Kökényesi Márta, aki részben ebben is látja a keddi látogatás értelmét is.

Látogatás a Bikák öltözőjében - a fiatalok hamar megtalálták a közös hangot a tréning előtt
Fotó: Zsedrovits Enikő

- A Jószolgálati Otthon lakói számára fontos, hogy minél teljesebb képet kapjanak a világról, minél több élethelyzetet, szituációt megismerjenek. Ezek az élmények pedig kinyithatják őket a külvilág felé. Bátrabbak, kezdeményezőbbek lehetnek. A másik fontos hozadéka egy ilyen találkozásnak, hogy első kézből tapasztalhatják: igenis van értelme a rendszeresen végzett munkának, a mindennapi erőfeszítésnek, erre remek példa a sport. Külön köszönet illeti az Acélbikákat, akik évről évre biztosítják számunkra e lehetőséget. Bizonyára nem véletlen, de a Jószolgálati Otthon lakói, támogatottjai közül sokan rendszeresen kilátogatnak a mérkőzésekre is - teszi hozzá a szakember.

Egy-egy ilyen rendhagyó tréning a Bikáknak is fontos, véli Strenk Hunor másodedző: - Lassan itt az alapszakasz vége, döntő meccsek jönnek, ám már közel 40 meccs van a játékosok lábában. Jó megtörni ilyenkor a gyakran monoton edzéseket, egy ilyen alkalom pedig a csapatot is felvillanyozhatja, hiszen mi is új impulzusokkal találkozunk. A csapat vezetése, a játékosok és magam is úgy látom, mi is sokat meríthetünk egy ilyen közös foglalkozáson. Tudjuk, hogy sajnos sokan nem tudtak eljönni, így számukra készültünk egy kis meglepetéssel, a csapat hivatalos korongjait dedikáltuk nekik. Bízom benne, nekik és nekünk is szerencsét hoz majd a közeljövőben - zárta gondolatait, majd sietett a tréningre Strenk Hunor.

Strenk Hunos, az Acélbikák csapatának másodedzője

 Szabó Szabolcs

2017. január 31., 19:25 szerző: Szabó Szabolcs fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...