Hírek

2013.07.11. 22:00

Elrejtett táblák az útjainkon

Dunaújváros - A közlekedés biztonságáról nem lehet eleget beszélni, ezt sokan különféle fórumokon megis teszik. Azonban a tettek is fontosak...

Agárdy Csaba

Országos felmérést nem készítettünk, sőt, dunaújvárosit sem, de az a városban szembeötlő, hogy a közlekedési táblák kezelésével, karbantartásával komoly gondok vannak. Nem kell kutatást végezni, nem kell nagyítóval járni a várost, nem kell csak arra koncentrálni, hogy az ember lásson egy rosszul kihelyezett táblát. Elég csak mondjuk a hatos útról a Papírgyári útra bekanyarodni, és néhány száz métert megtenni a belváros felé, hogy láthassunk néhány - finoman fogalmazva - érdekes dolgot, esetünkben közlekedési táblát. De, ha már szóba került a belváros, ott is találkozhatunk fák mögé eldugott, rosszul kihelyezett táblákkal.

A bokor egy jelzőlámpát takar, amely többek között azt is mutatja, mikor lehet az Eszperantó útról a Vasmű útra kanyarodni (Fotók: Agárdy Csaba)

Hogy kihez tartoznak a közlekedési táblák, azt nem tudom, de abban biztos vagyok, hogy az illetékesek is gyakran közlekednek autóval, és látják a hiányosságokat. Részemről ezért csak egy kérdés merül fel: miért nem intézkednek, intézkedtek már, mert a probléma nem ezen a héten keletkezett.

Egy elferdült, színét vesztett stoptábla a Papírgyári úton

Ismét a Papírgyári út. Ezt az elsőbbségadás kötelező táblát egyik irányból sem lehet látni, legkevésbé onnan, ahonnan kellene

Kis Vasmű úti csendélet . A megállni és várakozni tilos táblát egyáltalán nem látni a hatalmas fa koronájától

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!