Hírek

2014.01.22. 20:15

Először kaptak bizonyítványt az iskolában

Az általános iskolákban véget ért a tanév első féléve, az eltelt időszak munkáját ellenőrzők, tájékoztatók sokasága őrzi.

Rankasz Brigitta

Az elsősök tájékoztatójában szöveges értékeléssel a gyermek egyéni képességeit bemutatva kapnak információt a diákok fejlődéséről. A szülők számára sok esetben ez még egy új forma, mellyel most ismerkednek először. Ebben a kisgyermek tanítója segít eligazodni.

Nagyon fontos a gyermek megfelelő fejlődése érdekében, hogy a szülő megismerje a kicsi erősségeit, de a hiányosságait is a hatékony tanulás érdekében. A pedagógusok kiemelt fontosságot tulajdonítanak annak, hogy mindenkit saját tempójának megfelelően, hatékonyan fejlesszenek, ebben legfontosabb partnereik a gyermekek és szüleik. Szeptembertől januárig nagy út, nehéz, de érdekes időszak volt ez az elsősök életében. A délelőttök folyamán a felhőtlen óvodai játékos tanulást felváltották a negyvenöt perces izgalmas tanítási órák. Sok mindent megtanultak a tananyagon kívül is. Az első mondatokat elolvasták, leírták. Megismerkedtek a számok világával, tapasztalják minden nap a közösségi élet szabályait.

Daruszentmiklóson a Benedek Elek Általános Iskolában száztizenöt diákot értékeltek, tizennégy elsős kisgyermek kapott félévi bizonyítványt először. Osztályfőnökük Hudák-Gyurkó Szilvia.

Nagykarácsonyban kilenc új kisiskolással gyarapodott a létszám szeptemberben, osztályfőnökük Horváth Csaba

Nagykarácsonyban összesen nyolcvanhárom diák jár az intézménybe, kilenc új kisiskolással gyarapodott a létszámuk szeptemberben. Osztályfőnökük Horváth Csaba. A nyolcadikos diákok előtt most hatalmas feladat áll, a pályaválasztás, mely meghatározó lesz további életükben. Erre Nagykarácsonyon tizenhárom diák készül.

Előszálláson százhatvanegy az intézmény aktuális tanuló létszáma. Tizennyolcan készülnek arra, hogy a számukra legmegfelelőbb szakmát válasszák. Huszonhat elsős birkózott a számok és a betűk birodalmával az elmúlt félévben, osztályfőnökük Méhes Ágnes.

Mindhárom intézményben arról számoltak be, hogy a legkisebbek nagyon aktívak és lelkesek. Jó közösséget alkotnak,s szívesen megismerik az új dolgokat.

A szülői értekezletek időszaka következik az érintettek életében, segítő-együttműködő beszélgetések arról,hogyan tudunk segíteni a legjobban gyermekeinknek a második félévben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!