Hírek

2013.08.06. 22:00

Rauf Pálné: emlékérmes óvodapedagógus

Nagyvenyim - Nyugdíjba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott a minisztérium Rauf Pálné óvodavezetőhelyettesnek.

Körmendi Erzsébet

Rauf Pálné 1982 óta folyamatosan a nagyvenyimi óvodában dolgozott. Huszonegy éve vezetőhelyettese az intézménynek, odaadó munkájával folyamatos segítette Benedekné Sajti Juliannának irányítani a szakmai munkát.

Sok-sok kisgyermek hagyta el az óvodát és vált iskolaéretté Zsuzsa óvónéni lelkiismeretes fejlesztése nyomán. Munkáját mindig tudatos megfontolással végezte, szeretettel, türelemmel és megértéssel fordult mindig a gyerekekhez. Derűs kiegyensúlyozott egyéniség, mindig jó légkört teremtett a csoportjában, gyerekek szülők bizalommal fordultak hozzá.

A gyerekek iránti nyitottsága, segítőkészsége példa értékű. Sokoldalú, határtalan és kreatív egyéniség, pedagógiai tudását fiatal kolléganőknek szívesen átadta. A szakmai innovációra mindig nagyon nyitott volt. A pályázatok írásába szívesen és aktívan bekapcsolódott, aktívan hozzájárult ahhoz, hogy a Nefelejcs Óvoda elnyerje a Zöld Óvoda címet. Éveken keresztül a minőségfejlesztési team vezetője volt. Elvitathatatlan érdemei vannak abban, hogy az intézmény megszerezte a minőségi nevelési-oktatási tevékenységet szimbolizáló, az OKAIM védjegyet. Folyamatosan sokat tett az óvoda kistérségi és távolabbi kapcsolatainak kiépítésében és fenntartásában. A hagyományőrzést a népi hagyomány ápolását és fenntartását kiemelkedően fontosnak tekintette óvodán belül és óvodán kívüli életében egyaránt.

Nyugdíjba vonulása alkalmából a minisztérium a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozta Rauf Pálnénak, mert a községben több évtizeden keresztül eredményes szakmai kulturális és hagyományőrző munkát végzett. Tevékenységét minden esetben a lelkesedés, a tudatosság és következetesség volt a jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!