Hírek

2016.05.12. 16:05

Építők útja: kedden kezdik el a felújítást (frissítve)

Dunaújváros - Az Építők útja felújításának első üteme május 17-én, kedden kezdődik és várhatóan két-három hétig tart majd.

Körmendi Erzsébet

Az útfelújítás időszakában a közlekedési jelzőtáblák tájékoztatják majd az arra közlekedőket a megváltozott közlekedés rendjéről a helyszínen. Továbbá a munkavégzés teljes ideje alatt működni fog az ott található közlekedési jelzőlámpa.

Fotónk is szemlélteti: az Építők útja megérett a helyreállításra

Az Építők útján a Vasmű út kereszteződésében mindkét irányból behajtani tilos lesz kivéve célforgalom tábla lesz kihelyezve. Az Építők útján a Szórád Márton út felé tartó személygépkocsik az uszoda parkolóján keresztül tudnak majd a Szórád Márton útra ráhajtani.

Fontos változás az is, hogy a Szórádról az Építők útjára rákanyarodni nem lehet, azt csak kerülővel a Kossuth L. utca, Vasmű út, Építők útja útvonalon lehet elérni.

A Béke téren a legtöbb busz megállója változatlan marad, vagy azt az eddigi megállóhoz képest 50 méteres körzeten belül helyezik át. Erről az utazóközönséget a szokott megállóhelyeken tájékoztatják. (Részletekről később.)

Tudnivalók - az önkormányzat tájékoztatása alapján

A munkálatok első ütemének kivitelezése május 17-én kezdődik és előreláthatólag 2-3 hétig tart. Az első ütemben a Béke téri buszváró előtti rész útburkolata kerül teljes szélességben felbontásra és az alatta található közműveket cserélik ki.

Forgalmi rend

Az első ütemben a rajzon látható forgalmi rend lép érvénybe. A helyszínen a megváltozott közlekedés rendjéről közlekedési jelzőtáblák fognak tájékoztatást nyújtani, illetve a munkavégzés teljes ideje alatt működni fog az ott található közlekedési jelzőlámpa.

Változások

Az Építők útján a Vasmű út kereszteződésében mindkét irányból behajtani tilos kivéve célforgalom tábla kerül kihelyezésre. Az Építők útján a Szórád M. út felé tartó személygépkocsi forgalom az Uszoda parkolóján keresztül tudnak majd a Szórád M. útra ráhajtani. A Szórád M. útról az Építők útjára rákanyarodni nem lehet, azt csak kerülővel a Kossuth L. utca, Vasmű út, Építők útja útvonalon lehet elérni.

Buszközlekedés

A Dózsa Gy. út felől a Szórád M. úton közlekedő helyi járatok a Béke térhez közel a Hunyadi út túloldalán állnak majd meg az Autó Formula Kft. épülete mellett (ez a terület jelenleg a 44-es helyi járat buszmegállója). Majd az itt megálló buszok a Hunyadi úton továbbmennek és a Vasmű útra visszakanyarodva érik el a szokásos útvonalukat. Ezeknél a járatoknál a menetidő kb. 5 perccel megnő, így késésekre lehet számítani. A Béke téren az összes többi busz megállója vagy változatlan marad vagy az eddigi megállóhoz képest 50 méteres körzeten belül helyezik át. Erről az utazóközönséget a régi megállóhelyeken tájékoztatják.

Taxis várakozóhelyek

Az Építők útján a taxis várakozóhelyek is áthelyezésre kerülnek a munkálatok ideje alatt. Az új taxis helyek az Uszoda parkolójának a legszélén lesznek kijelölve.

Piaci parkolás

A piacra érkező gépjárművezetők a piac parkolójának nagy részét nem tudják használni az első ütem alatt, mert a távhővezeték csere a tervezettnél jóval nagyobb területet érint. Ezt ellensúlyozandó szombatonként a piac mellett a Táncsics M. utcáról elérhető a közforgalom számára a helyi egyetem saját parkolója a főépület melletti bevezetőúton megközelítve (a sorompó ekkor fel lesz nyitva). Pénteki és szombati napokon az egyetem Kenyérgyári útról megközelíthető parkolóhelyei is meg lesznek nyitva ezen időszak alatt a közforgalom számára.

Uszodai parkolás

Az uszoda gépjárművel érkező látogatóinak azt tanácsoljuk, hogy a felesleges kitérők helyett inkább az élményfürdő parkolóit használják.

Az első ütem befejezése után a munkálatok áthelyeződnek a Görbe utca irányába, így ekkor majd újabb forgalmi rend változásokra kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!