Hírek

2016.07.28. 14:45

Építők útja: tábla tévedése - Kerülni a Kossuth és Hunyadi utcán

Dunaújváros - Gyorsan megkaptuk a választ az Építők útja Vasmű út felőli torkolatánál lévő, félreérthető tábláról a városi polgármesteri hivatal felelőseitől: ez úton is köszönjük!

Pekarek János

A helyzet az, hogy igazuk van a kritizálóknak - közöttük is elsőként a hivatalban dolgozó városüzemeltetőknek. A tábla gyártója tévedett.

Azon a bizonyos táblán ugyanis, ami a Vasmű út-Építők útja kereszteződésében áll, először is azt jelzik (a főútvonal-mellékútvonal találkozása után), hogy az út le van zárva! Legalábbis egy bizonyos szakasz után (ez a szakasz a Görbe utcáig tart), ami azonban segít helyesen értelmezni a sárga tábla alatt elhelyezett zsákutca jelzés.

Olvasóink hívták fel a figyelmünket arra, hogy viszont az a megjegyzés, amely szerint „Kerülés az Ady Endre utca felé", nyilvánvaló tévedés. Mivel az Ady utca felső végén nem lehet jobbra kanyarodni a Május 1. utca felé, így csakis a zsákutcára, az Építők útjára lehet fordulni.

A Május 1. utca torkolata az Építők útjánál: erre valóban nem lenne célszerű elterelni a forgalmat. Fotó: Ady Géza

Szerdán tettük közzé ezt az észrevételt, azzal a megjegyzéssel, hogy továbbítottuk azt a polgármesteri hivatal illetékeseihez - ahonnan már csütörtök reggel megkaptuk a választ.

„Az Építők útja elején kihelyezett tájékoztató tábla sajnos pontatlan információkat tartalmaz, nem jó helyen van, amit a kihelyezést követően hivatalunk több alkalommal jelzett már a kivitelezőnek, és ezt újra megtesszük. A helyi ismerettel rendelkező sofőrök ezt ugyan tudják, de az idegeneknek ez sajnos valóban kellemetlenséget okozhat.

Az autós forgalmat nem kívánjuk ráterhelni a kis utcákra. A többi tájékoztatásnak megfelelően az Építők útja lezárása miatt kerülni a Kossuth Lajos utca, valamint a Vasmű út - Hunyadi János út felé lehet."

A válasz logikus és érthető: annak valóban nem sok teteje lenne, ha egyirányú kis belvárosi utcákban bolyongana a főutakról letért forgalom. Az meg nem a hivatal hibája, hogy az Építők útja felújításával a jelek szerint hamarabb elkészülnek a helybéli kivitelezők, mint a tábla gyártója a helyesbítéssel...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!