Hírek

2014.06.10. 13:40

Érdemes pedagógusok köszöntése

Dunaújváros - A kiváló pedagógusként ismert Nagy Klára, és a fantasztikus óvónő Juhászné Nagy Marianna vehette át a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa-díjat.

Körmendi Erzsébet

Nagy Klára pályát Ráckeresztúron kezdte, majd a dunaújvárosi Ságvári Endre Általános Iskolában dolgozott közel 20 évig. Vezető-helyettesként több mint 10 évig segítette a Barátság Általános Iskolában folyó munkát. Nyolc éve a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola nevelőtestületének tagja. Tudásával, emberi magatartásával mindig pozitív példa volt a kollégái számára. Nagy szakmai és módszertani tudását szívesen adja át kollégáinak. Munkaközösség-vezetőként szervezi a rábízott tagozat munkáját, ápolja a hagyományokat, őrzi az évszázados emberi értékeket. Tanítványait a jóra és a szépre neveli, hozzájárul a tanulmányi sikereikhez. Nagy empátiával fordul az elesettek, gyengébbek, rászorultak felé.

Juhászné Nagy Marianna óvodapedagógus a 11-es óvodában helyezkedett el a főiskola után. Majd 1980 novemberében átkerült az akkor újonnan épült 26-os oviba, a mai Százszorszép Tagóvodába, ahol jelenleg is dolgozik. Rövid kitérőt tett a családsegítő központba, ám visszatért onnan a Százszorszépbe. Az 1997-ben elvégzett érintőműhely pedagógiai és pszichológiai ismereteit bővítette. Munkáját az állandó megújulás jellemzi. 2000-ben Fejlesztő pedagógusi diplomát szerzett. Így amíg a kolléganők vegyes életkorú csoportokban dolgoztak, addig ő 2001-2004-ig szegregált csoportban dolgozott, amelyben sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelt. 2007-től a kompetencia alapú Ayres-terápia segítségével fejleszti, neveli gyermekeit. Fejlesztő pedagógusi tudásának birtokában szívesen ad segítséget kolléganőinek is. Jelenleg vegyes életkorú integrált csoportjában foglalkozik a reá bízott gyerekekkel.

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa.díj minden olyan pedagógusnak adományozható, aki Dunaújvárosban legalább 20 év kiemelkedő oktató-nevelő munkát végzett. A Dunaújváros Oktatásügyéért-díj azoknak a pedagógusnak és oktatási intézményben dolgozónak adható, aki legalább 20 év kiemelkedő oktató-nevelő, vagy azt segítő munkát végzett. Az Életpályáért Emlékérem pedig a nyugállományba vonuló pedagógusoknak adományozható, akik az oktató nevelő munkában legalább 30 évet kiemelkedően tevékenykedtek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!