Hírek

2014.05.01. 17:20

11 helyi diák jutott be az országos szakmai versenyek döntőjébe

Tizenegy diák jutott idén az országos szakmai versenyek döntőjébe Dunaújvárosból, közülük négyen állhattak dobogóra, ahova a felkészítő tanárok is elkísérték őket.

Kőhalmi Kálmán

Fáki Axel Csaba géplakatos és felkészítő tanára, Zámbó Zsolt

A géplakatosok között Fáki Axel Csaba, a Dunaferr iskola diákja állhatott a dobogó legfelső fokára. Ő a családban kapott kedvet a műszaki szakmákhoz. Egy ilyen kimagasló kezdés után természetes, hogy jó munkahelyet szeretne találni. A szíve Magyarországon tartaná, az esze külföldre húzza... Utóbbihoz már a szükséges nyelvtudást is megszerezte.

Gyakorlati felkészítő tanára, Zámbó Zsolt tavaly is ott állhatott tanítványa mellett a dobogón. Megítélése szerint ez a dobogó a szakma csúcsát jelenti az ifjú szakemberek számára, oda nagyon nehéz eljutni. nagyon sok plusz energiát, időt igényelt a nyertestől és tanáraitól is. Csaba hozzáállásával maximálisan elégedett volt, a szakmai felkészültsége is a legmagasabb szintet érte el. Még egy kis zsiványság kellett: az a plusz, hogy megmutassa magát, tudását, a döntőben.

Ujj István volt a felkészítője Szarka Zoltán hegesztőnek

A hegesztők versenyének győztese, Szarka Zoltán viszont nem az a zsivány alkat. Csendes, ha megszólal, súlya van szavainak. És tudásának is, meg is nyerte a hegesztők döntőjét Dunaújvárosban. Egy nehéz előválogató után, amelyre ő is, felkészítő tanára, Ujj István is nehéz szívvel emlékezik, de hol van már az a múlt... Ami segített (persze a kimagasló tanárok tudásával kiegészülve) a Dunaferr által biztosított kimagasló eszközpark. Zoltán felszabadultan vág neki a nyárnak, egy kis buli, fesztiválok. Aztán egy jó szakma, itthon, hogy meglegyen a szakmai gyakorlat, majd külföld...

Ritterné Marth Edit és Csöngedi Richárd a díjak átadása után

A Hild iskola két diákja éppen csak lemaradt a legcsillogóbb éremről. Csöngedi Richárd magasépítő technikusként ért el második helyezést. Frekventált terület ez az iskolában, középvezetőket képeznek erre a felelősségteljes területre. Ritterné Marth Edit magasépítő mérnöktanár szerint kiemelt figyelmet fordítanak a tanulók kiválasztására. A gyakorlati és elméleti felkészítő tanárok idejét, energiáját nem kímélő folyamat során készítik fel tanulóikat a versenyre, ebben fontos szerepet játszik a meglévő tapasztalat. És persze a diák személye: Richárd, aki gyermekkora óta erre a szakmára készül, építész karon szeretne továbbtanulni. Ezen a téren sem elhanyagolható előny az elért eredmény.

Kimagasló eredmény a festőknél: Szücs József és Csikós Tamás

A festő, díszítő, mázoló és tapétázó szakmában Csikós Tamás nyakába akasztották az ezüstérmet. Ő is hazánkban akar rutint szerezni, mielőtt külföldön vállalna munkát. Szücs József gyakorlati felkészítő tanár örül annak, hogy ebben a szakmában először sikerült ilyen kimagasló eredményt elérni. a legfontosabb az első jó eredmény, a megszerzett tapasztalatok alapján már jön a többi a mostani pedagógusi munkával persze, és megfelelő feltételekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!