Hírek

2016.03.17. 19:13

A közvilágítási gondok most is előkerültek a közgyűlésen

Dunaújváros - A közgyűlés sürgősségi indítványok után több mint negyven fontos témával foglalkozott csütörtöki ülésén.

Körmendi Erzsébet

Suszter Tamás rendőr őrnagy február elseje óta megbízott vezetőként irányítja a dunaújvárosi rendőrkapitányságot, és dr. Varga Péter, Fejér megye rendőrfőkapitánya a kapitányságvezetői kinevezését tervezi - ezt véleményezte támogatóan a közgyűlés az egyik sürgősségi indítvány alapján. A másik ilyen indítvány volt Pecsét István gyógykezelésének támogatása. Cserna Gábor polgármester megköszönte a soha nem látott összefogást, több embernek név szerint is a szívből, szeretetből fakadó gyűjtéskoordináló munkát, a támogatást. Azt mondta: büszke Dunaújváros valamennyi polgárára. Majd a közgyűlés döntött: kétmillió forinttal támogatta István gyógykezelését a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítványon keresztül.

Az ellenzékiek közül mindenki hozzászólt a közgyűlésen

A folytatásban már érződött az időközi képviselőválasztás kampányszele. Szabó Zsolt szerint tanulságos, ahogyan a Fidesz kezelte a gyilkossági ügyben gyanúsított képviselő esetét. A későbbi hozzászólásokból kiderült, hogy még nem minden képviselő adta át az erkölcsi bizonyítványát a jegyzőnek, a közgyűlés kormánypárti és ellenzéki oldalán egyaránt vannak ezirányú hiányosságok. Beszercei Zsolt újabb javaslattal állt elő: a külsős bizottsági tagoktól, a város által delegált felügyelőbizottsági és igazgatósági tagoktól is kérjenek erkölcsi bizonyítványt, valamint mindenkinek nyilatkozni kelljen arról is, hogy nem volt börtönben. Majd Pintér Tamás javasolta: készüljön adatbázis a cégekről, ezt vizsgálat előzze meg, hogy a pályázati források felhasználásakor jobb legyen a kiválasztás rendszere, ne forduljanak elő olyan hibák, mint a közvilágításnál. A téma ősz óta rendszeresen visszatérő téma, a jobbikos Pintér most éppen óva intette a városvezetőket attól, hogy visszarakják a régi lámpákat, mert akkor vissza kell fizetni a 250 milliós támogatást. De később kiderült Szepesi Attila alpolgármester szavaiból, hogy ilyen nem tennének, sőt kétszer is meggondolnak minden lépést, mert nem 250 milliót buknának, hanem 1,2 milliárd forint támogatástól esnének el. Viszont minden jobbító ötletet szívesen fogad az alpolgármester! Pintér Attilát az érdekelte, mikor jön a miniszterelnök Dunaújvárosba, és hozza a beígért sporttáskányi pénzt? - Abban a bizonyos sporttáskában reményeim szerint maradt pénz, a miniszterelnök május legvégén érkezik, és utána tudunk a megállapodás részleteiről számot adni - kapta meg a választ Cserna Gábortól.

Tóth Kálmánt arra kérték a fogadóóráján, hogy mondjon le a képviselői mandátumáról, mert baloldali - emiatt hátrányba kerül a fejlesztésekkor a városrésze. A polgármester válaszából kiderült, maximálisan tiszteli Tóth képviselői munkáját, és figyelnek a körzetére, a Gárdonyi utca felújítása szerepel a költségvetésben, a játszótérről is beszélhetnek. Majd Cserna rendszerváltásig visszanyúlóan példázott Pintér Tamásnak, mert megtudta, hogy a jobbikos képviselő most a szolgálati autók használatát vizsgálja. A városvezető szerint nincs takargatnivalója, nyugodtan nézegesse, addig is leköti az energiát , mondta a polgármester Pintérnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!