Hírek

2014.06.17. 13:00

Akadálypálya, futás, fecskendőszerelés várt a tűzoltókra

Dunaújváros - A megfelelő erőnlét, a jó fizikai kondíció elengedhetetlen a tűzoltó hivatás teljesítéséhez. Ezeknek a tulajdonságoknak a felmérésére adott kiváló alkalmat a múlt héten a Nagysándor József honvéd laktanyában megrendezett megyei tűzoltósport verseny, amelyen a dunaújvárosi csapat is képviseltette magát.

Gallai Péter

A dunaújvárosi csapat, álló sor balról: Jákli Péter törzsőrmester, Gál Tamás őrmester, Bauer Ákos zászlós, Ambrus László zászlós. Guggoló sor balról: Mosonyi Zsolt törzsőrmester, Horváth Gábor őrmester és Gulyás László törzsőrmester

A tűzoltósportnak évtizedekre visszanyúló hagyományai vannak nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is. A mostani versenyen is a hagyományosnak mondható versenyszámokban mérték össze képességeiket megyénk székesfehérvári-, dunaújvárosi- és sárbogárdi hivatásos tűzoltóságairól érkezett csapatok. Utóbbi együttest Jákli Péter, Gál Tamás, Bauer Ákos, Ambrus László, Mosonyi Zsolt, Horváth Gábor és Gulyás László erősítette.

A megmérettetésen elsőként a 100 méteres akadálypályát kellett leküzdenie a résztvevőknek, amelyet a négyszer száz méteres váltófutás követett. Az utolsó szám az úgynevezett kismotorfecskendő szerelés volt, amelyben új Fejér megyei rekord született, a sárbogárdi tűzoltók 30,2 másodperc alatt teljesítették a kitűzött feladatot.

A csapattagok dolgát nehezítette a kánikulai forróság, de természetesen így is mindent megtettek a minél előkelőbb helyezés elérése érdekében. Többek között a palánk, a gerenda és a tálcatűz feladatokat is gyorsan megoldották, pontosan úgy, ahogy a hivatásuk során is minden nap helyt állni az ilyen esetek során.

A 2014. évi megyei tűzoltósport verseny eredményei.

100 méteres akadálypálya egyéni sorrend: 1. Vizi Ignác tűzoltó őrnagy, Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, 2. Vámi György tűzoltó főtörzsőrmester, Székesfehérvár tűzoltóság, 3. Kaiser Csaba tűzoltó törzsőrmester, Székesfehérvár tűzoltóság.

100 méteres akadálypálya csapatsorrend:

1. Székesfehérvár, 2. Sárbogárd, 3. Dunaújváros.

4x100 méteres váltófutás:

1. Székesfehérvár, 2. Sárbogárd, 3. Dunaújváros.

Kismotorfecskendő szerelés: 1. Sárbogárd, 2. Székesfehérvár, 3. Dunaújváros.

Az összesített eredmények alapján az első helyen a székesfehérváriak végeztek, másodikként a sárbogárdiak, harmadikként pedig a dunaújvárosi lánglovagok lettek.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vándorserlegét a legjobban szereplő csapat, a székesfehérvári nyerte el.

A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség vándorserlegét a kismotorfecskendő szerelésben legjobban teljesítő csapat, a sárbogárdi vihette haza a székesfehérvári rendezvényről.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!