Hírek

2014.09.18. 16:30

Erősebb rendőri jelenlét Mezőfalván és környékén

Mezőfalva - A lakók szubjektív és objektív biztonságérzetét egyaránt javítja a Mezőfalván létrehozott rendőrségi körzeti megbízotti csoport.

Körmendi Erzsébet

– A mezőfalvi önkormányzat húsz évvel ezelőtt azzal a szándékkal adta át az épületet a rendőrségnek, hogy ott őrs jöjjön létre. Örülök, hogy a kezdeményezésemre, országgyűlési képviselői segítséggel, és kapitányi támogatással sikerült létrehozni a mezőfalvi székhelyű rendőrségi csoportot, amely a mezőőri szolgálattal és a polgárőrséggel együtt komoly erőt képvisel majd – hangsúlyozta Márok Csaba polgármester a csütörtöki avatón.

A mezőfalvi központtal működő körzeti megbízotti (kmb-s) csoport hét településen – Előszálláson, Nagyvenyimen, Nagykarácsonyban, Daruszentmiklóson, Mezőfalván, Baracson és Kisapostagon – gondoskodik a közbiztonság javításáról. A csoport vezetője, Farkas Dániel már eredményről is beszámol, ugyanis a térség polgármesterei és kmb-sei által nemrég ajándéktárggyal jutalmazott mezőfalvi körzeti megbízottal, Remsei Tamással közösen felszámoltak hétfőn Daruszentmiklóson egy bűnbandát, amelynek tagjai betörésekre és lopásokra specializálódtak. Varga Gábor országgyűlési képviselő megköszönte a gyors reagálást, nagy lépésnek nevezte a „különítmény" létrehozását, mert így mindig lesz rendőr járőrpár a településeken. Hozzátette: reméli a létszámában és technikájában meg tudják majd erősíteni a kmb-egységet, amelynek létrehozására lakossági igény volt a déli térségben.

Farkas Dániel rendőr főtörzsőrmester a csoport vezetője.

Nagy Zoltán, Dunaújváros rendőrkapitánya pedig elmondta, a helyieket ismerő, gyorsan reagáló körzeti megbízotti csoport jött létre, amelynek Mezőfalva a központja. A csoport hatékonyabban fellépő egység lesz, hiszen kilenc rendőr jut majd a hét településre, ami a kapitány reménye szerint a jelenlétben és a mutatókban egyaránt jó eredményt hoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!