Hírek

2016.08.31. 18:10

Tanévkezdés: derű és ború

Dunaújváros - Mától ismét munkában a diákság: azaz elkezdődik a 2016/2017-es tanév. Köszöntők és kötelezők.

Szabó Szabolcs

Mint az utóbbi években megszokhattuk, idén ősszel is számos fontos, az oktatás menetét döntő mértékben meghatározó változásokkal kell majd szembesülniük a diákoknak, a pedagógusoknak és nem utolsó sorban a szülőknek.

Mindezekről - ha csak részben is, de szó esett a tegnap délutáni iskolai tanévindító ünnepségeken is, ahol a diákok szembesülhettek az egyik legfőbb feladvánnyal is: éppen ez lehet az a tanév, amelynek keretében teljesíthetik majd a múltbéli és szépreményű fogadalmaikat is.

Dunaújvárosban két intézményben is tegnap délután volt a tanévnyitó ünnepség.

A Széchenyi István Gimnáziumban Müllérné Ódor Marianna igazgató köszöntötte a diákságot.

Müllerné Ódor Marianna igazgatónő számos jó tanáccsal is ellátta az ifjúságot

A világ legjobb helye a Móricz Zsigmond Általános Iskola - legalábbis ez derült ki Jakabné Józsa Klára, az intézmény igazgatójának szerdán este hatkor, az iskola udvarán elmondott, formabontó évnyitó beszédéből.

Mint mondta: alig várta a látványt, hogy mindenfelől kockásingesek tódulnak mosolyogva az iskola udvarára. A megkomolyodott nyolcadikosokra az utolsó erőpróba vár, a drága, édes, pindurka, tündérbogár elsősök pedig a nagy varázsló tanítónőkkel találkoznak elsején reggeltől...

A tegnapi tanévnyitón avatták fel a Széchenyi István Gimnázium új, közösségi összefogás keretében megépült kültéri edzőparkját.

A számos helyi cég és intézmény összefogásával létrejött aktív közösség nem először munkálkodott a Széchenyi gimnáziumban a tanévkezdés előtt.

Orosz Csaba tűzoltóparancsnok a tegnapi ünnepélyes pályaavatón emlékeztetett rá, hogy már a tavalyi esztendőben is tevékenykedtek az intézmény és annak diákserege érdekében, akkor - a szintén kültéren található - kosárlabdapályát újították fel.

A program ezen a nyáron is folytatódott a Hankook, a helyi tűzoltókapitányság és a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet vezetésével. Az összefogáshoz még további vállalkozások is csatlakoztak. A munkálatok augusztus utolsó két hetében zajlottak, immáron a közösségi szolgálat jegyében a diákok is szorgoskodtak az edzőpálya kicsinosításában.

 

Korábban a DH-nak Bényei Tamás büntetés-végérehajtási őrnagy elmondta: a Börtön a városért program keretében már számos hasonló kezdeményezéshez csatlakoztunk, örömmel vállaltuk ezt az értékteremtő munkát is. Az elítéltek számára is fontosak a hasonló vállalások, hiszen így bizonyíthatják, számukra is jelentős pozitívummal bír, hogy valamit visszaadjanak a társadalomnak. E programok jelentősen segítik az elítéltek a társadalomba történő visszailleszkedését is.

A tanévnyitón a Széchenyi István Gimnázium igazgatója, Müllerné Ódor Marianna is méltatta az összefogást, majd reményét fejezti, hogy a diákság is aktívan használja majd az új pályát.

Orosz Csaba felszólalásában is kiemelte, remek ötletnek tartja a mindennapi testnevelés gyakorlatát, ám ahhoz ilyen és hasonló pályák is szükségesek.

Az erőpróbás testgyakorlatokat már ezen a héten kipróbálhatják a tanulók, akiknek további feladataik is lesznek, hiszen nekik kell megalkotniuk azt a tájékoztató táblasorozatot, amelyen a pontos tanácsok és instrukciók is olvashatóak lesznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!